Haberler

Dünya Çevre Günü

Bilecik'te, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla program düzenlendi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, çevrenin bilinçsizce kirletilmesinin dünyanın sorunu olarak küresel boyutlara ulaştığını söyledi.

İnsanların yaşadıkları çevreyi koruma, bilinçli kullanma, kollama, çevre politikalarını destekleme ve yaygınlaştırma politikası gütmesi gerektiğini savunan Bolat, şöyle konuştu:

"Ne yazık ki günümüzde bilinçsizce çevreyi kirletme tüm dünyanın sorunu olarak küresel boyutlara ulaşmıştır. Çevre kirliliği ile mücadele etmek, doğa ile uyum içerisinde yaşamak, her bireyin asli görevleri içerisindedir. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi günümüzde insan sağlığını tehdit eden boyutlara ulaşmıştır. Bizim gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli şey yaşanabilir bir dünyadır. Herkes sağlıklı ve doğal bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Hepimiz çevre bilinci konusunda zihinlerimize kazınması gereken nokta doğanın yaşamak için insan oğluna ihtiyacı olmadığı ama insan oğlunun var olduğu sürece yaşamını devam ettirebilmek için doğaya ihtiyaç duymasıdır."

Konuşmanın ardından program, Ulusal Çevre Andının okunması, skeç ve halk oyunları gösterileri ile müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Programa, Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, PTT Bilecik Başmüdürü Serhat Bozkurt ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Çevre Günü Şeyh Edebali Ömer Bolat Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title