Haberler

Dünya Çevre Günü

Hatay Valisi Ercan Topaca, "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, "Dünya Çevre Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Topaca, mesajında, insanlığın varoluşundan bu yana çevresini kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirmeye çalıştığını ve gün geçtikçe insanlığın ortak değeri olan çevreye büyük zararlar verdiğini belirtti.

Yapılan tahribata dikkat çekerek insanlara sorumluluklarını hatırlatmak gerektiğini ifade eden Topaca, şu ifadelere yer verdi:

"Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla 1972 yılından bu yana 5 Haziran, Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır.

Son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme ve doğal kaynakların fütursuzca tüketiminin olumsuz etkileri, yaşam kalitesini ve sürekliliğini tehdit eder hale gelmiştir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde insanlığın gelecekte çok ciddi çevre sorunları ile yüzleşmek zorunda kalacağı unutulmamalıdır. Bu boyutuyla daha yaşanabilir bir dünya ideali, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel gayesi olmalıdır.

Ülkemizde ve dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Çevre Günü, çevre sorunlarına dikkat çekerek kamuoyunda çevre bilinci ve hassasiyetinin oluşmasına vesile olması açısından büyük önem arz etmektedir.

İlimizin gerek sanayi gerek tarım gerekse turizm alanında kalkınması için çalışırken bizler de çevreye karşı sorumluluğumuzu unutmadan adımlar atmaya gayret gösteriyoruz. Tüm Hataylı hemşehrilerimizin daha temiz, daha sağlıklı, daha güvenli ve daha mutlu bir fiziki çevrede yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Çevre Günü'nü kutluyor, temiz, kaliteli ve daha yaşanılabilir bir dünya temennisi ile sağlıklı bir gelecek diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Çevre Günü Ercan Topaca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title