Haberler

Dünya Çevre Günü

Gümüşhane'de, Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde "Temiz Çevre için Elele" yürüyüşü organize edildi.

Gümüşhane'de, Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde "Temiz Çevre için Elele" yürüyüşü organize edildi.

Gümüşhane Belediye Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Karaer Mahallesi ile Cumhuriyet Caddesi arasındaki güzergahta düzenlenen yürüyüşe, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Turan, daha sonra Gümüşhane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, çevre söz konusu olduğu zaman, 'kaynaklar sınırlı, ihtiyaçlar sınırsızdır' denildiğini söyledi.

Kaynakların sınırlı olduğunu belirten Turan, "Nüfusumuz sürekli artıyor ama ihtiyaçlarımız sınırsızdır kısmına katılmıyorum. İhtiyaçlar sınırsız değil, insanların ihtirasları, talepleri sınırsız. Dünyada ekonomik sistem üretim ve tüketim üzerine kurgulanmıştır. Aşırı bir tüketim bulunuyor. Dolayısıyla bu tüketimi karşılamak için aşırı bir üretim ihtiyacı doğuyor. Üretim yaparken de kaynaklar plansız, programsız heba ediliyor." dedi.

Turan, bunun önüne geçmenin çok farklı yöntemleri olduğuna dikkati çekerek, "Bunlardan biri şükür mekanizmasıdır. İnsanlar ihtiyaçlarını programlarken bir değil, bin defa düşünmeli. Artık bu, 'kullan, at' ekonomisinden bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Yarınların bugünlerden çok daha iyi olacağını temenni ediyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise çevre bilincinin ailede başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımıza çevre bilincini aşılamalıyız. Onlar bizim geleceğimiz. Belediye ve Aysın Rafet Ataç İlkokulu iş birliğinde atık yağ toplama projesi düzenledik. Proje ile 4 tona yakın atık yağ topladık. Çevre konusunda gençlerimiz çok duyarlı, onlara güveniyorum. Çalışmalarımız devam edecek."

Programda, en fazla atık yağ toplayan öğrenciler ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "Hayalimdeki Çevre" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Çevre Günü Ercan Çimen Gümüşhane Elele Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title