Haberler

Dünya Çevre Günü

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bülbül: ''Son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme ve nüfus artışı bir çok çevre probleminide beraberinde getirdi''

Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Bülbül, son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme ve nüfus artışının bir çok çevre problemi de beraberinde getirdiğini belirtti.

Bülbül, Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, doğal kaynakların sınırlı olduğu dünyada, çölleşme, nükleer atıklar, toprak kayması, hava ve su kirliliği gibi çevre felaketlerinin artarak devam ettiğini belirtti.

Çevre problemlerinin çözülmesine toplumun tüm kesimlerinin katkı sağlaması gerektiğini vurgulayan Bülbül, "Uluslararası çalışmaların yanında, kamu kurum ve kuruluşlarından, eğitim kurumlarına, özel sektörden sivil toplum örgütlerine, medyadan bireylere kadar toplumun tüm kesimlerinin katkısı büyük önem arz etmektedir. Çevreyi koruma bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılması kuşkusuz eğitimle doğrudan ilgilidir. Sağlıklı nesiller sağlıklı ve temiz bir çevrede yetişir. çevreyi ve doğal değerleri korumak hepimizin görevidir" diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise belediye olarak çevreyi korumak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Böyle özel günlerde sadece çevrenin hatırlandığını anlatan Gürkan, "Doğayı ve çevreyi nasıl daha fazla yok ederiz, nasıl daha fazla tahrip ederiz, kendi çıkarlarımız için daha fazla nasıl kullanabiliriz anlayışında ve derdindeyiz. Böyle özel günlerde çıkıyoruz bir şeyler söylüyoruz, ama pratikte böyle midir ? değildir. Ben benim kuşağımdan çevre konusunda ümidi kestim. asıl çevreyi ve geleceği koruyacak, yaşatacak olan gençlerdir" şeklinde konuştu. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Çevre Günü Abdullah Bülbül Recep Gürkan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title