Haberler

Dünya Çevre Gönüllülerinden Marmaraereğlisi'ne Destek

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi hakkında incelemelerde bulunan Dünya Çevre Gönüllüleri olan Greenpeace Akdeniz üyeleri, Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ı ziyaret etti.

Marmaraereğlisi hakkında incelemelerde bulunan Greenpeace Akdeniz üyeleri Avukat Deniz Bayram, İbrahim Çiftçi, Özay Özer, Tekirdağ Tabipler Odası ve Halk Sağlığı Uzmanı Gamze Varol Saraçoğlu, Ergene Belediyesi, Ergene Çevre Derneği, Silivri Çevre Derneği, Trakya Platformu, Temiz Hava Platformu, Marmaraereğlisi Çevre Platformu ve Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri, Başkan Uyan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerinin sebebinin Marmaraereğlisi'nde yapılacak olan kömürlü elektrik santrali, kaçak yapılmış çağın kanser riskini arttıran petrokok kömürü ve antrasit kömürü depolama alanı ile ilgili olduğunu belirten Dünya Çevre Gönüllüleri üyeleri, Başkan Uyan ile bilgi alışverişinde bulundu.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yaşadığımız ilçe hepimizin ortak yaşam alanı. Burada kurulabilecek olan sağlığımızı tehdit edecek her türlü yapılanmaya karşıyız. Bu konuda Marmaraereğlisi halkı ile birlikte mücadelemiz devam ederken, siz değerli çevre gönüllülerimizin de yanımızda olduğunu bilmek ve desteğini görmek halkımız ve bizim için çok önemli. Kanser riski olan bir yerde yaşamayı kimse istemez bundan dolayı şirin ilçemizin havasını kirletmeye izin vermek uzun vadede geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurur. Bugün burada rahat nefes alabilmek ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Yapılan bilgi alışverişi sonunda Greenpeace üyeleri, vatandaşın sağlığını ön planda tuttuğu ve yaşanabilir bir çevreye uymayacak olan her türlü yatırım ile mücadelesinden dolayı Başkan Uyan'a teşekkürlerini ileterek, her zaman destek olmaya hazır bulunduklarını belirttiler. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Uyan Deniz Bayram Tekirdağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title