Haberler

Dünya Cennetinin Korunması İçin 2 Milyar Lazım

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Datça gibi ünlü turizm ilçelerindeki arıtma, su ve kanalizasyon gibi yatırımlar için 2 milyar liraya ihtiyaç bulunduğunu açıkladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Datça gibi ünlü turizm ilçelerindeki arıtma, su ve kanalizasyon gibi yatırımlar için 2 milyar liraya ihtiyaç bulunduğunu açıkladı. Göreve geldiklerinden bu yana ilçelerdeki arıtma ve kanalizasyon tesislerinde iyileştirme çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Başkan Gürün, ortaya çıkan rakamın Muğla Büyükşehir B: elediyesi'nin bütçesi ile yapılacak yatırımlar olmadığını ve merkezi hükümetten dünya cenneti olarak adlandırılan Muğla için katkı beklediklerini açıkladı.

2 MİLYAR TL LAZIM

Başkan Gürün, göreve geldikten sonra il genelindeki arıtma tesislerinin tekrar elden geçirildiğini, yapılması gereken yatırımlar için 1 milyar lira, su ile ilgili yatırımlar için de 700 milyon TL'lik bir yatırıma ihtiyaç bulunduğunu açıkladı. Gürün, "Çevre ile ilgili hassasiyetimiz sadece deniz ve deniz temizliği ile ilgili değil, tabi ki kara tesisleri ve karadan denize yapılan tesisler de önemli. Onun için Muğla'daki tüm arıtma tesislerimiz teker teker elden geçirildi, bütün fizibiliteler hazırlandı, yapılması gereken yeni yatırımlar, yeni ilave tesisler, büyütmeler ve düzeltmeler için kabaca yaptığımız tespitlerde, kanalizasyon ve arıtma ile yenisi ve revizyonları ile birlikte en az şu anda 1 milyar liralık bir yatırıma muhtacız. Eğer Muğla bir dünya cenneti ise bu cenneti olması gerektiği gibi korumamız lazım. Su konusunda şimdiki tespitlerimize göre şu anda yapmamız gereken yatırım 700 milyon lira. Şu anda aşağı yukarı 2 milyar liralık su, kanalizasyon ve arıtma ile ilgili Muğla'nın yatırım yapması ve gerçekten turizm kenti olarak altyapıya sağlıklı övünebileceğimiz bir seviyeye getirmemiz gerekiyor" dedi.

GELİRİN ONDA BİRİ KADAR YATIRIM

Muğla'nın bir turizm kenti olduğunun altını çizen Başkan Gürün, "Mevcut bütçe ile 2 milyar TL'lik yatırımın yapılması mümkün değil. Buradan çok önemli gelir elde eden, fakat geri dönüş olarak elde edilen gelirin onda biri kadar yatırıma para ayrılan Muğla'da, özellikle çevre ve altyapı konusunda hükümetimizin, üst yönetimin ve merkezi hükümetin mutlak ama mutlaka Muğla'ya kaynak ayırması gerekiyor. Bunu biz behamehal 5 yıl içerisinde bitirip çevre düzeni ile yakışır bir Muğla ortaya koymamız lazım" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Gürün Marmaris Bodrum Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (2)

t:

Baskan otobüs almak icin bulunoyo para ama altyapıya bulunmuyo oylemi

1
0
yanıtYanıtla
taşyakalı:

Fethiyeyi işin içine katma başkan tertemiz sorunsun kılçıksız bir ilçe aldın. Alt yapı ve arıtması olmayan ilçelerle bir tutma bizi. 1TL olan suyumuzu 2TL ye çıkardın bizden alıp başkalarına veriyorsun. sana oy verdiğim için çok pişmanım. fethiyeden sana oy yok.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title