Haberler

Dünya Bu 92 Türk'ü Arıyor

Güncelleme:

Birçok ülkede organ kaçakçılığından çocuk istismarına, cinayetten trafik ihlaline kadar pek çok suça karıştığı iddia edilen 92 Türk, İnterpol tarafından aranıyor.

Uluslararası Polis Teşkilatı İnterpol'ün dünya çapında kırmızı bültenle arananlar listesinde 92 Türk var. Kayıplara karışan isimler cinayetten dolandırıcılığa, uyuşturucudan insan ve organ kaçakçılığına kadar çok sayıda iddiayla suçlanıyor.

DOSYALARI BİR HAYLİ KABARIK

Suça karıştığı iddia edilen kişinin görüldüğü yerde tutuklanıp, iade edilmesini belirten kırmızı bültenle aranan Türklerin suç dosyaları da bir hayli kabarık. 92 isim dolandırıcılık, cinayet, silahlı gasp, cinsel suçlar, çocuk kaçırma, kalpazanlık, hırsızlık, uyuşturucu kaçakçılığı gibi çok sayıda suç isnadıyla aranıyor.

DİKKAT ÇEKEN DETAY

Kayıp Türklerin büyük bölümünün 2000 yılından sonra suça karışmış olması ise dikkat çekici. Listede adı bulunanlar hakkında arama kararı talep eden ülkeler arasında ise Amerika Birleşik Devletleri'nden Gürcistan'a, Romanya'dan İsveç'e kadar pek çok ülke bulunuyor.

İnterpol'ün kayıtlarındaki 'Kırmızı bültenli' Türklerin bazılarının profilleri şöyle:

Salih Acarbulut: 1951 doğumlu. ABD tarafından aranıyor. İyi derecede İngilizce ve Türkçe bilen Acarbulut, ABD'nin Tennessee Eyaleti'nde, Amerikalıların Ponzi dediği saadet zinciri yöntemiyle 100 kişinin 12 milyon dolarını zimmetine geçirmekten yargılanıyor. İddianamedeki 19 ayrı suçlamanın hepsinden hüküm giymesi halinde 330 yıl ceza alacak.

Nihat Özmen: İyi derecede İsveççe ve Türkçe bilen Özmen, 43 yaşında. Silahlı soygun ve cinayete teşebbüs suçlarına karışarak İsveç'i birbirine katan Özmen, her yerde aranıyor.

Hüseyin Özdemir: 1980 Şırnak doğumlu Özdemir, Gürcistan'da trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Gürcistan makamlarınca aranıyor.

Rami Doğhan: 1964 doğumlu. Azerbaycan'da tarafından aranıyor. Vergi kaçaklığı suçundan hüküm giyen Doğhan'ın Türkiye'ye kaçmış olabileceği tahmin ediliyor.

Prof. Dr. Kenan Demirkol ve Dr. Yusuf Erçin Sönmez: 1957 doğumlu Sönmez ve 1956 doğumlu Demirkol, Kosova'da yasa dışı böbrek nakli gerçekleştirdikleri iddiasıyla aranıyor. Demirkol ve Sönmez hakkında, Avrupa Birliği'nin Kosova Polis ve Adalet Misyonu'nda (EULEX) görevli uluslararası savcı Jonathan Ratel'in soruşturduğu dosyada yasadışı organ nakilleri ve ticareti yaptıkları öne sürülmüştü.

Coşkun Boyunsuz: 1967 Gaziantep doğumlu Boyunsuz da suç dosyası kabarık Türklerden. Kumral saçlı ve mavi gözlü Boyunsuz, Bulgaristan'da tutulduğu cezaevinden firar etti. Bulgaristan tarafından her yerde aranıyor.

Ümit Kaan Ocak: 39 yaşındaki Ocak, iyi derecede İngilizce biliyor. Uyuşturucu trafiği içinde bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nin Utah eyaletinin Salt Lake City kentindeki yerel güvenlik birimleri tarafından aranıyor.

Ahmet Esat Bulkat: Bulkat, 54 yaşında İstanbul doğumlu. İngilizce ve İtalyanca biliyor. Çocuklara karşı istismar suçları, çocuk kaçırma ve sahtecilik suçlarından Georgia eyaletindeki bölge mahkemesince aranıyor.

Burçin Temel: 1985 Türkiye doğumlu Temel, İngilizce biliyor. New York'un Long Island bölgesindeki bir silahlı soygun nedeniyle aranıyor. Kahverengi gözlü ve siyah saçlı. ABD New York - Suffolk yerel mahkemesinin verdiği yakalama kararı gereğince tüm dünyada aranıyor. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Avrupa Birliği Gürcistan İsveç Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (11)

.. Mobil-IOS:

Pis turkler

125
250
yanıtYanıtla
Süzük:

Dünyanın aramasına gerek yok, bizim bulup hepsini idam etmemiz lazım.

61
1
yanıtYanıtla
Ayan beyanMobil-IOS:

Neden Türk'leri karalama haberleri yapılır ki bir avuç toprak alabilmek için

6
44
yanıtYanıtla
HEP TÜRKLER KÖTÜ ZATEN:

Sanki interpol de sadece bu 92 TÜRK suçlu var da dünya arıyormuş. Dünya daki örnek Türkleri koyun haber diye, burasıda sanki Yunanistan haber sitesi

7
23
yanıtYanıtla
freedom_58:

Bulursanız selam söyleyin.

6
19
yanıtYanıtla
donmez gurbetci:

kesin hepsi hollandada cunku hollandada durust olmak suctur suclu veya yahudi olursanhollandada iyi bir vatandas sin

5
11
yanıtYanıtla
Yavuz SelimMobil-IOS:

POLISLER PARALELLE UGRASMASIN,BUNLARIN PESINE DÜSSÜN

6
5
yanıtYanıtla
Şimşek Mobil-IOS:

Türkiye'de aranıyorlarmı acaba

8
1
yanıtYanıtla
ebutahirMobil-ANDROID:

gayri mesru muhabbetin neti cesi merhametsizce azab cekmektir teemmel

2
0
yanıtYanıtla
Yucel Mobil-IOS:

:)

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title