Haberler

Dünya Böbrek Günü

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Erk: "Mümkün mertebe günde 2 2,5 litre su içerek böbrek sağlığını koruyacağız, bütün organlarımızı koruyacağız"

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, "Mümkün mertebe günde 2-2,5 litre su içerek böbrek sağlığını koruyacağız, bütün organlarımızı koruyacağız" dedi.

Dünya Böbrek Günü etkinlikleri kapsamında sağlık için su tüketimine dikkat çekmeyi hedefleyen Türk Böbrek Vakfı üyeleri, Galatasaray Lisesi önünde toplandı.

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, burada yaptığı konuşmada, her yıl mart ayının ikinci perşembe günün Dünya Böbrek Günü olarak kutlandığını söyledi.

Uluslararası Nefroloji Birliği (ISN) ve Uluslararası Böbrek Vakıfları Federasyonu'nun (IFKF), Dünya Böbrek Günü'nün bu yılki temasını "Güne 1 bardak su içerek başlayın" olarak belirlediğini aktaran Erk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Güne 1 bardak su içerek başlayın diyoruz. Neden böyle söylüyoruz? Çünkü geceleyin yattığımızda, bizimle beraber metobolizma da uykuya dalıyor. Ona ilk hareketi vermek için sabahleyin 1 bardak su içmemiz, mümkünse ılık su içmemiz gerekiyor. Bunu yaptığımız zaman kısa zamanda bütün hareketlilik başlıyor. Mümkün mertebe günde 2-2,5 litre su içerek böbrek sağlığını koruyacağız, bütün organlarımızı koruyacağız. Esas fonksiyonu böbreğin, bir arıtma tesisi. Arıtma tesisinde su olmadan dışkıları, bütün metobolizmanın yarattığı o toksit maddeleri atamayız."

Erk, hiçbir şeyin suyun yerini tutamayacağını vurgulayarak, "Zannediyoruz ki çay içiyoruz, kahve içiyoruz ve bunlar suyun yerini tutuyor. Onlar da önemli ama günde 2-2,5 litre su ve eşdeğer sıvı alırsak böbrek sağlığımızı korumuş oluruz" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan oyuncu, dansçı ve sporcu Hasan Yalnızoğlu da suyun insan sağlığı için önemine dikkati çekerek, "Yıllardır spor yapıyorum ve kendim uyguluyorum; spor susuz olmaz, sağlık da olmaz" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA / Sağlık

Galatasaray Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title