Haberler

Dünya Birincisi ve İkincisinden Kuran-ı Kerim

Antalya’nın Kumluca ilçesinde 15’inci Tarım Ve Seracılık Festivali kapsamında Kumluca Belediyesi tarafından Regaip kandili gecesine özel olarak Kuran-ı Kerim tilaveti okutuldu.

Kuran-ı Kerim tilavetini dünya kuran okuma birincisi ve ikincisi gerçekleştirdi.Antalya’nın Kumluca ilçesinde Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 15’incisinin düzenlendiği Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında Karatepe Stadı’nda Regaip Kandili özel programı düzenlendi. Kandil programına Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile dünyaca ünlü hafızlardan Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Ankara Hacı Bayram Camii Baş İmamı Ahmet Karalı, Dünya Kuran-ı Kerim okuma ikincisi İstanbul Riva Camii İmamı Mehmet Bilir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Antalya İl Müftüsü Osman Artan, kandil günlerinin önemine değindi. Müslümanların özellikle kandil gibi önemli günlerde bir araya gelerek Allah’a dua edip ve bu önemli geceleri hayırlı geçirmesi gerektiğini söyleyen Artan, “Rahmet ve bereket aylar içerisindeyiz. Mübarek kandil gecelerinden Regaip Kandili’nin içindeyiz. Ömrümüzdeki kandil geceleri bizim ömrümüzde doğru yola götüren işaretler gibidir. İnsanlar belli bir görev alanında yaratılmıştır. Evlerinden gelen bu cemaati görünce bu gecenin ne kadar kıymetli olduğunu anlıyoruz. Kumluca Belediyesi’nin düzenlediği bu Kuran ziyafetini dinlemeye geldik. Geçmişlerimize dua edip, yaptığımız hatalar için Allah’tan af dileyeceğiz” dedi.

“KUMLUCA KENDİSİYLE NE KADAR ÖVÜNSE AZDIR”

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Kumluca’nın bu tür etkinliklerde çok duyarlı olduğunu söyledi. Karatepe Stadı’nda bulunan kalabalığın muhteşem göründüğünü söyleyen Başkan Çetinkaya, şöyle konuştu:“Bu akşam Recep ayının ilk günlerinden birisi. Bugün burada muhteşem bir manzara var ve Allah’ın kelamı kırat edilecek. Kumluca sizleri tebrik ediyoruz. Kumluca kendisiyle ne kadar övünse azdır. Bu organizasyonlar sizler bu kadar duyarlı olduğunuz sürece devam edecektir. Bu gece bize destek veren sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah kazançlarını varlıklarını arttırsın” dedi.

Konuşmaların ardından Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Ankara Hacı Bayram Camii Baş İmamı Ahmet Karalı, Dünya Kuran-ı Kerim okuma ikincisi İstanbul Riva Camii İmamı Mehmet Bilir, Kuran-ı Kerim tilaveti okudu. Tilavet, Kumlucalılar tarafından büyük beğeni topladı. Tilavetin ardından hafızlar önce ilahi ardından da hep bir ağızdan dörtlü Ezan okudu. Regaip Kandili özel programı gece geç saatte edilen duayla sona erdi.Öte yandan, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk’ün de tilaveti dinlemeye türban takarak geldiği dikkatlerden kaçmadı.

ALPARSLAN ÇINAR - İSMET ERSOY -RAMAZAN SARIKAYALI

ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kumluca Belediyesi Kandil Dağı Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title