Haberler

Dünya Basını Balyoz'u Böyle Duyurdu

Güncelleme:

Dünya basını Balyoz kararlarını flaş haber olarak duyurdu. Reuters, "Ordu dizginlendi" yorumunu yaptı.

Balyoz davasında açıklanan kararlar, dış basında da büyük yankı uyandırdı. Uluslararası haber ajansları, mahkemenin verdiği kararları "flaş haber" olarak geçti.

Reuters, AFP ve Associated Press, emekli generaller eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ve Eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'ya verilen 20'şer yıllık hapis cezasını başlıklara taşıdı.

REUTERS: AK PARTİ İKTİDARIYLA ORDU DİZGİNLENDİ

Reuters; iki yıl süren davanın, bir dönem ordunun mutlak gücünün hakim olduğu Türkiye'de son dönemde güçlenen sivil otoritenin bir göstergesi olduğunu belirtti. Ajans, AK Parti iktidarıyla birlikte ordunun dizginlendiği yorumunu yaptı.

Associated Press ise hükümet tarafından demokrasi adına desteklenen davanın, bazı çevrelerce muhalefeti susturmayı amaçlayan siyasi bir hamle olarak görüldüğünü ifade etti.

BBC: TÜRK ORDUSU UZUN YILLARDIR KENDİNİ LAİKLİĞİN GARANTÖRÜ GÖRÜYOR

İngiliz yayın organı BBC de Türk ordusunun uzun yıllardır kendisini laik anayasanın garantörü olarak gördüğünü belirtti.

İLK DURUŞMA DA DÜNYA GÜNDEMİNDEYDİ

Balyoz davasının ilk duruşması da dünyada büyük yankı bulmuştu. İşte ilk duruşmanın dünya basınındaki yansımaları:

Wall Street Journal:Darbe komplosu suçlamaları, Silahlı Kuvvetler ile hükümet arasındaki mücadeleyi ortaya koyuyor

Washington Post:Önde gelen subaylar, medya mensupları, akademisyenler ve siyasetçiler haklarında kitlesel iddianameler, son iki yılda Türkiye'de sıradan olaylar haline geldi

Financial Times:Bu kadar üst düzey komutanlar, Türkiye'de bir zamanlar dokunulmazdı ve şubat ayında başlayan gözaltı dalgaları, AKP iktidarı döneminde ordunun, siyasi güç olarak gerilemesini teyit etti

The Telegraph:Dava, bir zamanlar gücü sınırsız olan Türk ordusuna şimdiye kadar en büyük meydan okumasını oluşturuyor

The Independent:Ordu eliti, başarısız darbeden sonra yargı önünde

Kaynak: Dünya

Associated Press Ak Parti Türkiye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title