Haberler

Dünya Barış Kupası Futbol Turnuvası Kuşadası'nda Başlıyor

Güncelleme:

Dünya Barış Kupası Uluslararası Masterler Futbol Turnuvası 6 – 9 Ekim tarihlerinde Kuşadası'nda gerçekleştirilecek. Turnuvaya Türkiye'den 10, yurt dışından 6 olmak üzere toplam 16 takım katılacak.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi Ege Masterler Federasyonu(EMF) ve Kuşadası On Numara Sportif A.Ş.'nin destekleriyle Kuşadası Atlantique Holiday Club Spor Tesisleri'nde 6 Ekim 2016 Perşembe günü yapılacak açılış töreniyle başlayacak. Açılış maçında ilk vuruşu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yapacak.

Turnuvaya Türkiye'den Ege Üniversitesi, EMF Başkanlar Karması, Seferihisar Teos, Dikili Kardeş, Diyarbakır Diski, Mersin Toros, Uzunköprü, Nazilli, Manavgat, Kuşadası, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)'den Marmara ve Yıldırım, Kosova'dan Prizren, Bulgaristan'dan Svetkavitsa, Romanya'dan Tomis Constante, Ukrayna'dan Metalurji Zaporoje Masterler takımları katılacak.

İki grup halinde oynanacak eleme maçlarının sonunda birincilikleri kazanan iki takım 9 Ekim 2016 Pazar günü final karşılaşarak turnuva şampiyonu belirlenecek. Organizasyon Komitesi ve Ege Masterler Federasyonu Onursal Başkanı Ahmet Gök terör saldırıları ve savaşın yaşandığı zor bir dönemde dünya barışına katkı yapacak bir etkinliğin içinde olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Ege'li masterler olarak dünyanın çeşitli yerlerine giderek elde ettikleri dostlukları Türkiye'de ve özellikle bölgenin incisi Kuşadası'nda sürdürmek ve önümüzdeki yıllarda ülkelerindeki liglerde şampiyon olanların katılımıyla Avrupa ve Dünya Masterler Şampiyonaları düzenlemek istediklerine vurgu yaptı.

Ahmet Gök;"Spor her zaman barışın ve kardeşliğin birleştirici gücü olmuştur. Terörün ve savaşın; içinde olmayanları bile bezdirdiği bir ortamda, dünya insanlarını birbirine sportif faaliyetlerle yaklaştırmak istiyoruz. Bunu yaparken ülkemize de turizm yönüyle faydalı olmaya çabalıyoruz. Masterler futbolu dünya çapında büyük bir hareketliliğin yaşandığı bir oluşum. Hemen her ülkede büyük organizasyonlar var. Bizde hem yurdumuzda hemde yurtdışında bu organizasyonların içindeyiz. Spor yapıyoruz. Ülkemizi tanıtıyoruz. Yeni dostluklar kuruyoruz. Gelecek yıllarda Avrupa ve Dünya Şampiyonalarını ülkemizde düzenlemek istiyoruz." Dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özlem Çerçioğlu Kuşadası Türkiye Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title