Haberler

Dünya Barış Günü Adana'da Kutlandı

Adana’da 1 Eylül Dünya Barış Günü, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği mitingle kutlandı.

Adana'da 1 Eylül Dünya Barış Günü, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği mitingle kutlandı. Kürsüde konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'a alandan laf attığı iddia edilen bir kişi, polis tarafından miting alanından uzaklaştırıldı.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle, Uğur Mumcu Meydanı'nda 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi düzenlendi. Ellerinde 'kadın cinayetlerine hayır', 'taşerona hayır', 'eşit yurttaşlık istiyoruz', 'iş cinayetlerine hayır', 'idama hayır', 'barış hemen şimdi', 'eşitlik' gibi dövizler taşıyan katılımcılar halay çekip Dünya Barış Günü'nü kutladı.

Mitingde söz alan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Ortadoğu'daki savaşlar ve Türkiye siyasetindeki çalkantılar nedeniyle 'Barış Günü'nün buruk kutlandığını söyledi.

Kürsüde konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Bektaş'ın söylemlerine alandan laf attığı iddia edilen sırt çantalı bir kişi, polis tarafından üzeri arandıktan sonra miting alanından uzaklaştırıldı.

Barış Mitingi'ne, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen ile Zülfikar İnönü Tümer de katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Meral Danış Beştaş Dünya Barış Günü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title