Haberler

Dünya Bankası Garanti Ajansı'ndan Büyükşehir'e Ziyaret

Dünya Bankası Çok Taraflı Yatırım Garanti Ajansı (MIGA) İcra Kurulu Başkanı Keiko Honda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ziyarette MIGA Risk Yönetimi Üst Düzey Yetkilisi Franciscus Linden, Kıdemli Sigorta Uzmanı Christopher Millword, Dünya Bankası Uluslararası Finans Kuruluşu (IFC) Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Yatırımları Sorumlusu Elif Çevik ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları da hazır bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli projeleri için IFC'den kredi aldığını hatırlatan Keiko Honda, "Size nasıl daha iyi hizmet veririz, onun için buradayız. İzmir'e daha önce kredi verdiğimiz gemi, tramvay ve trafik sistemi gibi projeler var, gelecekte de çalışacağız" dedi.

Honda, Sao Paulo, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere dünyada sadece 3 belediye ile çalıştıklarına dikkati çekti.

Kocaoğlu ise kararlı ve istikrarlı çalışmalar sonucu Hazine'ye vadesi geçmiş borçlarının kalmadığını ifade ederek, tüketim için kredi almadıklarını, sadece finansal geri dönüşü olan büyük projeler için uzun vadeli kredi kullandıklarını ve daha düşük faiz oranlarında kredi almaya çalıştıklarını kaydetti.

Kocaoğlu'nun önemli projeler hakkında bilgi verdiği ziyarette, Moody's tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulusal ölçek kredi notunu "Aa3", küresel ölçekte kredi notunu da "Baa3" olarak açıklandığı hatırlatıldı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Bankası Aziz Kocaoğlu Honda Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title