Haberler

Dünya 23 Haziran'ı Bekliyor

Güncelleme:

Geçen hafta İngiltere'de Milletvekili Jo Cox'un, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yayımlanan anketlerin, 23 Haziran'da yapılacak referandumda İngiltere'nin AB'de kalacağı sonucuna işaret etmesi, küresel büyüme beklentilerindeki aşağı yönlü revizyonlara karşın yatırımcıların risk iştahını artırırken, buna bağlı olarak Brent petrolün varil fiyatı 50 dolar sınırına çıktı.

YENİ HAFTAYA POZİTİF BAŞLADI

Sterlin/dolar paritesi, açıklanan anketlerin ardından haftanın ilk işlem gününde yüzde 1,5 değer kazanarak yaklaşık 2 haftanın en yüksek seviyesi olan 1,4625'i görürken, Asya borsaları da artan risk iştahının etkisiyle pozitif seyrediyor. Analistler, Avrupa borsalarının da yeni haftaya pozitif başlayacağını tahmin ediyor.

Japonya'da açıklanan dış ticaret açığının beklentilerin üzerinde, 40,7 milyar yen gelmesine karşın Nikkei 225 endeksi kapanışa yakın yüzde 2,5 prim yaparken, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 1,2 yükseldi, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yatay seyretti.

BORSADA SON DURUM

Geçen hafta, önceki hafta kapanışına göre yüzde 1,89 değer kaybeden Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, cuma günü etkili olan tepki alımları ile haftayı analistlerin "görünüm açısından önemli seviye" olarak nitelendirdikleri 75.500 puanın hemen altında 75.431 puandan tamamlamıştı.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

Analistler, bu hafta Brexit başta olmak üzere yurt dışında yoğun haber gündeminin takip edileceğini belirterek, yurt içinde ise yarınki PPK toplantısının piyasaların odak noktasında olacağını kaydediyor.

AA Finans'ın yarınki PPK toplantısına ilişkin anketine katılan ekonomistlerin tamamı marjinal fonlama oranında (faiz koridorunun üst bandı) indirim bekliyor. Ekonomistlerden 1'i bu indirimin 25 baz puan, 12'si ise 50 baz
puan düzeyinde gerçekleşmesini bekliyor. Öte yandan, ekonomistlerin tamamı bir
hafta vadeli repo ihale faiz oranı (politika faizi) ve borçlanma faiz oranında (faiz koridorunun alt bandı) ise değişiklik olmayacağını öngörüyor.

TCMB, geçen ayki PPK toplantısında faiz koridorunun üst bandını 50 baz puan düşürerek yüzde 9,5'e çekerken, politika faizini yüzde 7,50 ve faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25'te bırakmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

ka adalet:

dünya bekliyor ama ben beklemiyorum bu nasıl başlık

0
35
yanıtYanıtla
İZMİRLİ:

PARALARI BÖYLE GÖSTERMEYİN SONRA AKP LİLERİN ORUCU BOZULUR. .

6
15
yanıtYanıtla
savasturk:

bilal calacak paralari

6
5
yanıtYanıtla
boş rüya:

her eve kamyonla para getirecek sandım

1
0
yanıtYanıtla
Fargo:

Bu amıca''da medyatil oldu ne zaman para haberi olsa kucak kucak para var dayımda.

0
0
yanıtYanıtla
hakiki adam:

durust dediğiniz adamlar bankalar soyulunca p. . sepetinin altındamıydılar. . c. başkanından fırça yiyince ağlaya ağlaya dışarı çıkmadımı. . clintonun önünde bir duruşu var utanırsın. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title