Haberler

Dünya, 2099 Yılında Büyük Felaketle Yüzleşecek

Güncelleme:

NASA, iklim modellerine dayanarak atmosfer sıcaklığının 2099'da nasıl olacağını gösteren harita hesapladı. Yüzyılın sonunda 45 derecelik sıcaklık rutin hale gelecek.

NASA, 21 farklı iklim modelini değerlendirerek Temmuz 2099'un küresel sıcaklık haritasını hazırladı. Haritada, 2015'in başında milyonda 400 parçacık olan CO2 seviyesi, milyonda 900 parçacığa yükselmiş durumda.

SICAKLIK 45 DERECE OLACAK

Dünyadaki bölge ve şehirlere göre sıcaklığın değişimine ait bilgi sunan NASA Earth Exchange (NEX) verilerinden yararlanarak hazırlanan harita, 2099'da günlük sıcaklık değişiminin nasıl olacağı hakkında da fikir sundu. NASA'ya göre, Temmuz 2099'da Güneş'in battığı yerlerde sıcaklık minimum -10 derece olacakken, gündüzleri 45 derece ve üzerine çıkacak.

MÜCADELE İÇİN VERİLER TOPLANIYOR

NASA mühendislerinden Ellen Stofan, 'küresel ısınmanın sel ile kuraklığı nasıl tetikleyeceği ve hava akımlarını nasıl değiştireceği konusunda fikir elde etmeye çalıştıklarını' belirtti. Stofan, teknoloji ve yeni yöntemler sayesinde Dünya'yı uzaydan daha iyi gözlemleyebildiklerini ve bu sayede ileride küresel ısınmayla mücadele etmemizi sağlayacak veriler topladıklarını söyledi.

NASA, küresel ısınmanın etkilerini 1950 ile 2100 arasında oluşturan iklim modellerine göre değerlendirdiklerini ve 11 Terabyte'dan fazla verinin kullanıldığını belirtti. Isının harita üzerindeki dağılımının 25 kilometre çözünürlüğe kadar inen doğruluk içerdiği ifade edildi.

NEX verileri, Amazon web hizmetleri üzerinden kamuya da sunuluyor. OpenNEX programı aracılığıyla isteyen herkes çeşitli iklim modelleri üzerinde araştırma yapabiliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (109)

ADAM GİBİ ADAM RECEP TAYYİP ERDOGAN:

ADAM GİBİ ADAM RECEP TAYYİP ERDOGAN

11
54
yanıtYanıtla
y.u.hmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Abd nasa vs. vs. Uzayda us olusturup yasam aramak yerine dogaya verdigi zarari biraksinda dunyada rahat yasayalim bari...

46
0
yanıtYanıtla
ahmet:

HERŞEYİ ALLAH BİLİR.

27
5
yanıtYanıtla
KarslımobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kıyamete az kaldı Ahir zamandayız Allah imanlı ölmeyi nasip etsin inşallah bu arada gâvurlar ne ile uğraşıyor biz hala aptalca birbirimizi öldürüyoruz

28
3
yanıtYanıtla
cihan:

rusyayan taşınmak gerek :)

6
23
yanıtYanıtla
BASKANmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

korkmayin 2099 da kilicdaroglu nihayet basbakan olmuş olur, o çozer bu sorunu.

22
6
yanıtYanıtla
Can:

sorun yok bizimkiler 3. köprü yollarını yerin altından değil üstünden yaparak ağaç katlederler yada 3. havalimanı için 5 içme su havzalı toplamda 7 su havzası ve bi yığın agacı yine talan ederler sonra bunların etrafına şehir rantı getirip daha da talan ederler işte o vakit şimdiki koyunların torunları da dede ebelerine söverler ; Son ağaç kesildiğinde, son nehir kuruduğunda, son balık öldüğünde mi beyaz(uzun) adam (ve koyunları): paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

12
14
yanıtYanıtla
aamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu nasa da yalancı çobanı geçti ha:)

21
4
yanıtYanıtla
hep yalan:

yalan

23
2
yanıtYanıtla
hayat cok boş Mobil-IOS:

kimse bilmez allahtan başka ne olacagını allah herkesin yar ve yardımcısı olur inşşş

19
3
yanıtYanıtla
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title