Haberler

Dünkü Depremlerde Can ve Mal Kaybı Yaşanmadı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı: "Dün merkez üsleri Sivas Kangal, Muğla Bodrum ve Kuşadası Körfezi olan 3 deprem meydana geldi" "Söz konusu 3 depremin de şiddeti 5 olarak ölçüldü ve depremler sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı"

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üsleri Sivas-Kangal, Muğla- Bodrum ve Kuşadası Körfezi olan depremlerde can ve mal kaybı olmadığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, dün merkez üsleri Sivas Kangal, Muğla Bodrum ve Kuşadası Körfezi olan 3 deprem meydana geldi.

Dün saat 10.36'da meydana gelen ve merkez üssü Sivas'ın Kangal ilçesi olan depremin büyüklüğü 4.2 ve derinliği de 7.18 kilometre olarak gerçekleşti. Deprem sonrası büyüklüğü 2 olan bir artçı şok yaşandı.

Kuşadası Körfezi'nde de büyüklüğü 4.1 ve derinliği 8.75 kilometre olarak belirlenen bir deprem meydana geldi. Deprem başta Aydın olmak üzere İzmir il ve ilçeleriyle diğer yakın illerde hissedildi.

-Muğla Bodrum depremi

Merkez üssü Bodrum ve Kuşadası olan deprem ise saat 20.33'te yaşandı. Depremin büyüklüğü 4.1 ve derinliği 11.88 kilometre olarak tespit edildi. Deprem, Muğla il ve ilçeleriyle diğer yakın illerde hissedildi. Bölgede sismik aktivite yaklaşık 3 ay önce başladı ve 4.1 büyüklüğündeki deprem öncesi büyüklükleri 1.0 ile 3.8 arasında değişen 590 deprem meydana geldi. Dünkü deprem sonrası büyüklükleri 1.0 ile 2.2 arasında değişen 51 artçı şok gerçekleşti. Bölgedeki deprem aktiviteleri devam ediyor.

Söz konusu 3 depremin de şiddeti 5 olarak ölçüldü ve depremler sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kuşadası Bodrum Sivas Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title