Haberler

Dündar: "Türkiye Artık Elektrik Satacak Güçte"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye’nin 7’inci, Bursa’nın ise en büyük enerji santrali olan Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santrali’ni ziyaret etti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye'nin 7'inci, Bursa'nın ise en büyük enerji santrali olan Ovaakça Doğalgaz Çevrim Santrali'ni ziyaret etti.

Günde ürettiği 5.637.440.267 kilovatsaat enerji ile yaklaşık 1 milyon 700 bin kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu elektriği üretebilen Ovaakça Santrali'ni gezen Başkan Dündar, İşletme Müdürü Mahmut Öztürk'ten santral hakkında bilgiler aldı. Santralde üretilen elektriğin bir kısmının Bursa'ya dağıtıldığını, bir kısmının da Türkiye'nin genel elektrik dağıtım sistemine verildiğini anlatan Öztürk, "Ovaakça Santrali, bir kamu kuruluşudur. Burada tamamen doğalgaz kullanarak elektrik üretimiz yapıyoruz. Santral 1.432 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin 7'inci, Bursa'nın ise en büyük enerji santrali. Tesis ayrıca Türkiye'nin 3'üncü büyük doğalgaz santralidir. Bursa'nın elektrik ihtiyacının yüzde 85'ini karşılıyoruz. Aynı zamanda Türkiye'nin elektrik dağıtım sisteminde de elektrik veriyoruz" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da elektrik üretmenin hem zor hem de oldukça maliyetli bir yatırım olduğuna dikkat çekerek, "Bundan 30 yıl önce Türkiye elektrik ihtiyacını karşılamakta zorlanan bir ülkeydi. Üretilen elektriği dağıtmada da sıkıntılar yaşanıyordu. Sürekli elektrik kesintileri olurdu. Günümüzde ise çok şükür bu sıkıntıları yaşamıyoruz. Kömür ve doğalgaz santralleri ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarını da en iyi şekilde kullanarak elektrik üretimi yapıyoruz. Türkiye artık başka ülkelere elektrik satan bir ülke konumuna geldi" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Dündar Osmangazi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title