Haberler

Dündar Kırcaalili Öğrencileri Ağırladı

Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinden Dedeler Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.

Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinden Dedeler Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti.

Osmangazi Belediyesi'nin daveti üzerine Bulgaristan'dan Bursa'ya gelen Dedeler İlköğretim Okulu öğrencileri, ilk olarak şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi. Şehir gezisinin ardından öğrenciler, Okul Müdürü Bayram Hüseyin ile birlikte Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi'nin Kardeş şehri Kırcaali'nin Dedeler Köyü'nden gelen öğrencileri ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Öğrencilerle sohbet eden Başkan Dündar, "Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesine geldiniz. Osmanlı İmparatorluğu'na payitahtlık yapmış olan bu şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezdiniz. Tarih ve coğrafya dersinde okumuş olduğunuz yerleri görme fırsatı buldunuz. Gezmiş olduğunuz tarihi çarşı ve hanlar bölgesi, Osmanlı döneminde Asya ve Avrupa'nın ticaret merkeziydi. Beş ticaret yolu Bursa'dan geçiyordu. Sizlerde ilk yurtdışı seyahatinizi sahip olduğu tarihi, kültürel ve ekonomik değerler ile hem geçmişimize hem de geleceğe yön veren Bursa'ya yaptınız. Bildiğiniz gibi Osmangazi Belediyesi ile Kırcaali kardeş şehir. İki belediye arasında geçmişten gelen güçlü bağlar var. Sizlerde okuyup önemli noktalara gelerek bu bağların sürdürülmesine katkı koyacaksınız" dedi.

Dedeler Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Bayram Hüseyin de okullarının yenilenmesi ve öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda kendilerine verdiği destekler dolayısıyla Başkan Dündar'a teşekkür etti. Ziyaret sonunda Başkan Dündar, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek uğurladı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Bulgaristan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title