Haberler

Dundalk, B. Borisov'u Eleyerek Şampiyonluk Ödülünün 49 Katını Kazandı

Güncelleme:

İrlanda ekibi Dundalk, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda BATE Borisov'u yenerek şampiyonluk ödülü olan 110 bin Euro'nun 49 katını kazandı.

İrlanda Ligi'nde şampiyon olan takım, sadece 110 bin Euro para ödülü alıyor. Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda favori BATE Borisov'u elemeyi başaran Dundalk'ın kasasına ise 1 maçla tam 5.4 milyon Euro; bir başka deyişle şampiyonluk ödülünün 49 katı para girdi.

GRUPLARA KALMAYI GARANTİLEDİLER

Belarus ekibine deplasmanda 1-­0 yenilen Dundalk, rövanş maçını 3-­0 kazanarak tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi Play-­Off'larında mücadele etme hakkı kazandı. Devler Ligi'ne giren ilk İrlanda takımı olmayı hedefleyen Dundalk, şimdiden UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara katılmayı da garantiledi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KATILIRLARSA 14 MİLYON EURO DAHA

Dundalk, Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı başarırsa kasasına 14 milyon Euro daha girecek. UEFA Avrupa Ligi macerası da İrlanda ekibini şimdiden heyecanlandırıyor. Zira Dundalk, grupta alacağı her beraberlikte İrlanda Ligi'nde 1 sezonluk emeğine denk düşen bir parayı kasasına koyacak.

Avrupa Ligi'ndeki olası her galibiyette ise Dundalk, lig şampiyonluğu ödülünün 3 katı para kazanacak.

(NTVSpor)

Kaynak: Haberler.com / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title