Haberler

Dün Ne Oldu?

Güncelleme:

Haftanın son işlem gününde dünya genelinde yoğun veri akışında, Avrupa'da ülke ve bölge bazlı Mart ayına ilişkin hizmet ve imalat PMI verilerinin beklentilerin üzerinde açıklanması sonrası euro tarafında değer kazancı görüldü. Euro Bölgesi'nde imalat PMI Mart'ta 56.7 ile 6 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Geçtiğimiz haftanın genelinde ABD'de sağlık hizmetleri yasa tasarısının Temsilciler Meclisi'nden geçip geçmeyeceği tartışmaları nedeniyle global bazda değer kayden ABD Doları, haftanın son işlem gününde sağlık yasası oylamasının ertelenmesi ve Cumhuriyetçi kanadın uzun tartışmaları sonrası yasa tasarısının geçebileceğine yönelik beklentileri ile sınırlı da olsa kayıplarını telafi çabasındaydı.

ABD'de ise Trump belirsizliğine dair gündemin yanı sıra, takip edilen veri akışında Şubat ayı dayanıklı tüketim malı siparişleri %1,7 açıklanarak beklentilerin üzerinde artış kaydetti. Mart ayına ilişkin hizmet ve imalat PMI verileri ise beklentileri karşılayamadı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bu hafta Avrupa ve ABD tarafında merkez bankası üyelerinin konuşmaları gündeme gelecek iken, takip edilen veri akışında İngiltere, Türkiye ve ABD'de büyüme verileri izlenilecek.

Bugün ise yurt içinde büyümenin öncü göstergelerinden kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri takip edilecek.


USDTRY

Haftanın son işlem gününde dolar gelişen ülke para birimlerinin bir çoğu karşısında değer kaybederken, Türk Lirası da söz konusu ülke para birimlerine eşlik ederek pozitif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası geçtiğimiz Cuma gününü dolar karşısında %0,62 değer kazancı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,6000 seviyesi üzerinde kalıcılık önemini korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,6500 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,6000 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,5800 ve 3,5500 destek seviyeleri izlenebilir.

EURUSD

Haftanın son işlem gününnde dolar tarafında görülen yatay seyir ve Avrupa'da beklentilerin üzerinde gelen veri akışı EURUSD paritesinin yükselişini destekledi. Dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, euro pozitif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Euro günü dolar karşısında %0,14 değer kazanırken, EURUSD paritesi günü 1,0798 seviyesinden tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0820 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0870 ve 1,0940 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,0760 ve 1,0700 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

ALTIN

Geçtiğimiz haftanın genelinde Altın fiyatları, FED'e ilişkin beklentilerin sona ermesi ile birlikte Trump belirsizliği paralelinde global olarak değer kaybeden ABD Doları'ndan pozitif etkilendi. Haftanın sonuna doğru oylamanın ertelenmesi sonrasında altın kazançlarının bir kısmını geri verse de, haftayı %1,85 değer kazancı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, altında toparlanma eğiliminin görülebilmesi için, 1250 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1262 ve 1273 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1243 ve 1230 destek seviyeleri izlenebilir.


USDJPY

Geçtiğimiz hafta içerisinde küresel piyasalarda Obamacare'in değiştirilmesine yönelik yasa tasarısının bugünkü oylamada onaylanmayabileceği riskine bağlı olarak güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanlarına talebin arttığı görüldü. Bunun paralelinde Japon Yeni haftayı dolar karşısında %2,06 değer kazancı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında, USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 110,20 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup paritede yükselişlerde sırasıyla 111,00 ve 111,80 seviyeleri hedeflenebilir. USDJPY paritesinde zayıf seyrin görülmesi durumunda ise 109,40 ve 108,50 destek seviyeleri takip edilebilir.


GBPUSD

Geçtiğimiz hafta içerisinde Brexit sürecine ilişkin haber akışı ile yükselişin görüldüğü GBPUSD paritesi, ABD'de Trump belirsizliğinin de etkisiyle yükselişini sürdürdü. Sterlin haftayı dolar karşısında %1,38 değer kazancı ile tamamladı.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,2500 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,2540 ve 1,2620 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek satış baskısında ise 1,2400 ve 1,2320 destek seviyeleri takip edilebilir.


BRENT

Hafta sonu OPEC ve OPEC dışı üyelerin gerçekleştirdiği toplantıda OPEC'in piyasayı gözden geçirmesi gündeme geldi. Söz konusu toplantıdan Nisan ayında üretimi kısıntılarını uzatmayı önerme kararı çıktı.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 50,80 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 51,50 ve 52,30 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde satış baskısnın devam etmesi halinde ise 50,30 ve 49,00 destek seviyeleri takip edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title