Haberler

Dün Ne Oldu?

Güncelleme:

Küresel bazda veri akışının sakin olduğu günde, ABD'de açıklanan Eylül ayına ilişkin konut başlangıçları beklenti altında artış gösterirken, inşaat izinleri beklentilerin üzerinde açıklandı. Söz konusu veri akışının etkisi görülmemekle birlikte, dolar güçlü görünümünü korudu.

ABD Başkanlık seçimi yarışı hız kazanırken, Hillary Clinton ve Donald Trump arasındaki üçüncü ve son münazara gerçekleşti. Münazara sonrası başkanlık yarışında Clinton'ın önde olan durumunu sürdürdüğü görüldü.

Petrol cephesinde ise, Enerji Bilgi İdaresi'nin açıkladığı verilere göre 14 Ekim 2016 ile biten haftada ham petrol stokları bir önceki haftaya göre 5.247 milyon varil azalış kaydetti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?

Bugünün gündeminde Merkez Bankaları yer almakta. Yurt içinde Merkez Bankası'nın PPK toplantısı takip edilecek olup, söz konusu toplantıya ilişkin Merkez'in faiz koridorunun üst bandında 25 baz puanlık bir indirime gideceği beklentisi mevcut. Ancak Ekim ayının başından bu yana güçlü dolar fiyatlamasının etkisiyle Türk Lirası cinsinden varlıklarda görülen kayıplar sonrası bu ayın pas geçilebileceği de söylenenler arasında yer alıyor.

Yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranı kararı takip edilecek. Toplantı sonrası yapılacak basın açıklamasında geçtiğimiz günlerde gündeme konu olan Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alım programında kademeli azaltıma gidip gidilmeyeceği konusundaki ifadeler merak konusu.

USDTRY

Dün Merkez Bankası'nın bugün gerçekleştireceği toplantıya ilişkin piyasalarda yer edinen söylemler Türk Lirası cinsinden varlıklar cephesinde tansiyonun sakinleşmesinde etkili oldu. Gün içerisinde USDTRY paritesi 3,0565 seviyesine kadar geri çekildi.

Bugün yurt içinde TCMB'nin faiz oranı kararı paritenin seyri için önem arz etmekte.

Teknik olarak bakıldığında, 3,0500 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,0740 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin devam etmesi halinde 3,0850 ve 3,0970 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,0450 ve 3,0320 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.

EURUSD

Dün dünya genelinde güçlü dolar eğiliminde kısa süreli dinlenme sürecine rağmen, EURUSD paritesinde yükselişler satışlarla karşılaştı.


Bugün Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranı kararı paritenin seyri için önem arz etmekte.

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesi 1,1050 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, 1,0940 ve 1,0900 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. Paritede toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,1100 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,1170 direnç seviyesi hedeflenebilir.

ALTIN

Dün dünya genelinde güçlü dolar eğilimi kısa süreli dinlenme sürecine girerken görülen tepki alımları altını 1273 seviyesine kadar taşıdı. Yükselişlerin 1273 seviyesinde hız kestiği dikkat çekmekte.

Teknik olarak bakıldığında seyri zayıflayan Altında 1273 seviyesi önemli konumdadır. Altın fiyatlarında zayıf seyrin görülmesi durumunda sırasıyla 1260 ve 1253 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin devam edebilmesi için, 1273 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1280 seviyesi hedeflenebilir.

USDJPY

Bu sabah veri akışının sakin olduğu günde, Japon Yeni dolar karşısındaki zayıf seyrini sürdürmekte.

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam etmesi için 103,60 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 104,70 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 102,80 ve 101,00 destek seviyeleri izlenebilir.

GBPUSD

Dün İngiltere'de işsizlik oranı %4,9 olarak açıklanırken, Sterlin'de görülen değer kazançları kısa süreli oldu. Bugün İngiltere'de açıklanacak perakende satışlar paritenin seyri için önem arz etmekte.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesi 1,2400 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde 1,2150 ve 1,2030 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,2240 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,2400 direnç seviyesi hedeflenebilir.

BRENT

Petrol fiyatlarının seyrinde açıklanan stok verileri etkili olmaya devam ediyor. Dün Enerji Bilgi İdaresi'nin açıkladığı verilere göre 14 Ekim 2016 ile biten haftada ham petrol stokları bir önceki haftaya göre 5.247 milyon varil azalış kaydetti.

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma eğiliminin devam etmesi için 52,30 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 53,70 seviyesi hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının görülmesi halinde ise 50,50 ve 47,90 destek seviyeleri takip edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Merkez Bankası Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title