Haberler

Dumesf Başkanı Adana'da Gençlere Seslendi

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF), Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF), Hankido, Kumdo, Hankumdo, Kunmudo, Sunmudo Spor Branşları Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak,THMAF Adana İl Başkanı Metin Ufuk’un organize ettiği ‘Ha Uyuşturucu Ha Doping’ konferansları devam ediyor.

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF), Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF), Hankido, Kumdo, Hankumdo, Kunmudo, Sunmudo Spor Branşları Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak,

THMAF Adana İl Başkanı Metin Ufuk'un organize ettiği 'Ha Uyuşturucu Ha Doping' konferansları devam ediyor. Adana'da gerçekleşen "Uyuşturucu ve Dopinge Yaklaşma" sloganı ile farkındalık konferanslarına Türkiye Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) Adana İl Başkanı Metin Ufuk, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Adana İl Başkanı Av. Mustafa Attaroğlu, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Okul Müdürü Prof. Dr. Sanlı Sadi Kurdak, Çukurova Üniversitesi Hareket ve Antrenman Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cenab Türkeri, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Adana İl Başkan Yardımcısı Ceyhun Öktem, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Adana Yönetim Kurul Üyesi Taner Dinçer ve Adana Yüreğir Efendi Halil Ortaokulu Müdürümüz Aydın Kaynarpunar ve öğrenciler katıldı.

"BEDENİMİZ BİZE ALLAH'IN BİR EMANETİ"

İlk konferansını Adana Çukurova Beledeyesi Kültür Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleştiren Sunmoda Spor Branşları Başkanı Ilıcak, "Alışkanlıkların kazanılmasında arkadaş seçimi çok önemlidir. Bir öğrencinin ailesinden, öğretmeninden ve spor hocasından gizleyeceği bir arkadaşı olamaz" dedi. Ayrıca öğrencilerin, bilmedikleri ve tanımadıkları kişilerden yardım almamaları gerektiğinin önemini vurgulayan Ilıcak, "Bedenimiz bize Allah'ın bir emaneti, onu korumamız gerekir. Bedenimizi her türlü uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan dopingsiz spor yaparak koruyabiliriz" şeklinde konuştu.

"DOPİNG VE UYUŞTURU BİRBİRİNE EŞİTTİR"

İkinci konferansını da Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda gerçekleştiren Ilıcak, dopingin uyuşturucu ile eşit olduğunu söyleyerek, temiz spor, temiz nesil olgusu geliştirmek için Beden Eğitimi ve Antrenörlük Bölümü öğrencilerinin, geleceğin öğretmeni ve antrenörleri olarak doping ve uyuşturucu konularında, gerek çalıştıkları yerde gerekse sosyal yaşamlarında bilinçli, bilgili ve farkında bireyler yetiştirerek kötü alışkanlıklardan uzak bir nesil yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı.

"OLİMPİYAT ŞAMPİYONU TÜRK SPORCULAR ROL MODEL OLABİLİR"

Son konferansını ise Adana'da Yüreğir Efendi Halil Ortaokulu'nda gerçekleştiren Ilıcak, sağlıklı bir insan için mutlaka spor yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Rol model olarak kendimize iyi bir sporcuyu örnek almalıyız. Rol model alacağımız sporcu daha önce doping ve uyuşturucu kullanmamış, vatana bağlı birisi olmalıdır" açıklamasını yaptı. Ayrıca Ilıcak, "Rol model alınacak kişiler daha önce Olimpiyat şampiyonu Türk sporculardan dahi seçilebilir" ifadesini kullandı.

"HERKESİN EN AZ 1 TANE ENGELLİ ARKADAŞI OLMALI"

Her bireyin bir engelli adayı olduğunu belirten Ilıcak, "Hayatın içinde engelli insanlar da vardır. Herkesin en az 1 tane engelli arkadaşı olmalıdır. Engel, bir kusur, eksiklik ve utanılacak bir durum değildir. Engeli aşmanın önemli bir yolu da spor yapmaktır. İster engelli ister engelsiz olsun her birey mutlaka en az bir spor dalında kendini ifade etmelidir" diye konuştu.

Konuşmasında dünya ve ülke çapında birçok başarılı Türk sporcuyu örnek gösteren Ilıcak, Adanalı sporcu Hüseyin Dündar'ın 3 dövüş sporu dalında dünya birinciliğinin olduğunu, bunun da Adanalılar'a güzel bir örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Bazı sporcuların hak etmedikleri başarıları kazanmak adına 'doping' denilen güç veren ve acıyı hissettirmeyen ilaçları kullandıklarını bildiren Ilıcak, "Bu sporcuların başarılı olsa dahi daha sonraki çalışmalarında doping yaptıkları ortaya çıkmaktadır. Doping yaptıran bu sporcular hem hak etmedikleri başarıyı kazanmakta, hem dürüst olmamakta hem de temsil ettikleri ülkeleri de dünya nezdinde haksız yere rezil etmektedirler" açıklamasını yaptı

'Ha Uyuşturucu Ha Doping' sloganının bu konuyu çok güzel özetlediğini bildirerek, hayatımızın her alanında ve sporda dürüstlük kavramlarının genel kural olması gerektiğini vurguladı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Çukurova Üniversitesi Muzaffer Ilıcak Yüreğir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title