Haberler

Dumankaya Birinci Adasında Yıkım Başladı , Ya ikinci Adası !?

Güncelleme:

Dumankaya İnşaat'ın birinci adasında yıkım başlarken İkinci adasındaki belirsizlikler devam ediyor.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinin marka firmalarından birisi olan Dumankaya İnşaat ilk adasında prosedürleri tamamlayarak yıkıma başladı. Dumankaya İnşaat bu adasında imza sürecine hızlı başlamış ancak, FİKENTDER'in katkılarıyla bitirebilmişti. Firma, ilk adasında imzaların yüzde yüz bitmesinden sonra geçen uzun zamandan sonra prosedürleri en sonunda tamamlayarak nihayet dün yıkıma başladı. Dumankaya İnşaatın Fikirtepe'de anlaştığı bir diğer adasında ise üç imzanın atılmamış olmasından dolayı boşaltımın ne zaman verileceğine dair belirsizlik ise devam etmekte ...

Dumankaya birinci adasında yıkımın başlaması vatandaşları sevindirdi

Dumankaya inşaat dün ilk adasında yıkıma başladı. Bakanlığın yeni uygulaması ve resmi prosedürleri yıkımın gecikmesinde en önemli etken olduğu iddia edilmekte.

Firma yetkililerinden aldığımız bilgilere göre imzaların yüzde yüz bitmesi sonrasında yapılması gereken, ada tevhid işlemleri ve bazı diğer prosedürler adanın bir yıl önce boşaltılmasına rağmen yıkımın geç başlamasına sebep oldu.

Bu prosedürün uygulanması ve Bakanlıktan yıkım izninin alınması için geçen zaman, vatandaşlarda bıkkınlık oluştursa bile yıkımın başlamasıyla sevince dönüştü. Dumankaya'nın yıkımına başladığı bu ilk adada evlerini boşaltmasına rağmen, bazı vatandaşların kiralarını alamadığına veya eksik aldıklarına dair iddialar da mevcut.

Daha öncesinde kalan son imza bahanesi ve Dumankaya inatçısı olarak basına yansıyan Hüseyin Üzümcü'nün FİKENTDER Derneği 'nin aracılığıyle anlaştırılmasıyla yüzde 100 ada bütünlüğü sağlanmıştı. Bu bütünlüğün sağlanması ile yıkımın başlaması beklenirken bakanlığın yeni uygulaması süreci uzattı. Tüm bu zaman aşımına rağmen, Dumankaya İnşaat en sonunda Projesi ve avanı hazır olan Fikirtepedeki birinci etap için dünden itibaren ilk kepçeyi vurmuş oldu.

Dumankaya İkinci adasında belirsizlikler devam ediyor !

Dumankaya İnşaat'ın birinci adasında yıkım işlemleri başlamasına rağmen, kalan bir kaç parsel yüzünden sürecin tamamlanamış olması bahanesiyle boşaltım ve yıkım belirsizliği ikinci adasında devam etmekte. Bu adada imzaların ne zaman tamamlanacağı, boşaltım ve yıkımın ne zaman başlanacağı hakkında her hangi somut bir veri bulunmamakta. Bu belirsizlikler vatandaşları umutsuzluğa itmekte.

Artık yıkıntı ve döküntüler arasında yaşamaktan bıkan ikinci adada arsa sahibi vatandaşlar da bir an önce kendi adalarında boşaltmaların yapılıp projenin başlamasını istiyor ve bu doğrultuda Dumankaya İnşaat'tan tebligat bekliyorlar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fikirtepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title