Haberler

Dumankaya Belediye Başkanı, Hakkari'nin Taşınmaması İçin Mektup Yazdı

Hakkari'nin Durankaya Beldesi Bağımsız Belediye Başkanı Fatih Keskin, il merkezinin Yüksekova'ya taşınmaması için yazdığı mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderdi.

Hakkari'nin Durankaya Beldesi Bağımsız Belediye Başkanı Fatih Keskin, il merkezinin Yüksekova'ya taşınmaması için yazdığı mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na gönderdi.

Durankaya Belediye Başkanı Keskin, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a gönderdiği mektupta Hakkari tarihini anlatıp, taşınmaması gerektiğini söyledi. Başkan Keskin, Hakkari'nin il vasfını kaybetmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirterek gönderdiği mektupta şu hususlara yer verdi:

"Hakkari; aydın, ulema ve mollaların diyarıdır. Bunlara en güzel örnekte; Osmanlı'nın en başarılı padişahı olarak gösterilerin Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocası Akşemsettin Hazretlerinin hocası molla Gürani Hazretleri Hakkari medreselerinde eğitim almıştır. Böylesine tarih, ilim, irfan ve de kültür şehri olan bir ilimizin il sıfatından düşürülmesi bölgeye yapılacak olan büyük bir haksızlıktır. Umuyor ve diliyoruz ki biz Hakkarililer'in bu haklı sitemi olumlu cevap bulur ve bu gündem de ortadan kalkar. Yüksekova'nın il olması için Hakkari bir engel teşkil etmemektedir. Orası da bizim canımız ve de güzel bölgelerimizden biridir. Esendere ve Derecik bölgelerinin ilçe yapılması dahilinde Yüksekova il yapılır. Bununla beraber Hakkari merkezin ilçe sayısında ki düşüklükte Beytüşşebap İlçesi'nin geçmişte olduğu gibi Hakkari'ye bağlanması ve de Durankaya Beldesi ve Bağışlı grup köylerinin de ilçe yapılması kararlarıyla düzeltilebilir. Hakkari'nin saygıdeğer büyükleri ve de ilgili vatandaşlarıyla beraber Sayın valimizle görüştük. Kendileri de bu konu Hakkında bizlere yardımcı olacağını ve düşüncelerimizde haklı olduğumuzu hissettirdi. Kendilerine ilgilerindendolayı teşekkür ediyorum." - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Keskin Durankaya Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title