Haberler

Dulkadiroğluları Konağı Hitit Üniversitesi'ne Devredildi

Çorum'un Boğazkale ilçesinde bulunan Dulkadiroğulları Konağı Hitit Üniversitesi'ne devredildi.

Çorum'un Boğazkale ilçesinde bulunan Dulkadiroğulları Konağı Hitit Üniversitesi'ne devredildi.

Hitit Üniversitesi ve Boğazkale Kaymakamlığı arasında imzalanan protokol kapsamında 360 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan konak bundan sonra Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak hizmet verecek.

Boğazkale Kaymakamı Murtaza Dayanç, Dulkadiroğulları beyliğine ait tarihi konağı kullanım hakkı karşılığında restore ettirdiklerini söyledi.

Kaymakam Dayan, restorasyonun ardından yapılan değerlendirmede konağın selamlık bölümünün Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne tahsis edilmesini kararlaştırdıklarını belirtti. Dayanç, üniversitenin bir bölümünün

Dayanç, Dulkadiroğulları Konağının restorasyonun ilçedeki tarihi ve kentsel dokunun çıkarılmasına örnek bir çalışma oluşturduğunu kaydetti.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hattuşa ve Hititlerin yurt içinde ve yurt dışında cazibe merkezi haline gelmesi için üniversite olarak her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti.

7 bir yıllık bir geçmişe sahip olan ilçeye araştırma ve uygulama merkezinin kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Alkan, merkezin açılmasında katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Tarihi konakta kütüphane ve laboratuarlar oluşturulacağını, lisansüstü çalışmalar yapılacağını dile getiren Alkan, mekanı sürekli canlı tutacaklarını belirtti.

Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat ise, üniversitenin gelmesiyle birlikte ilçedeki Boğazkale'de de hareketlilik yaşandığını söyledi.

Hattuşa'nın hak ettiği yere bilim adamlarının katkısı ile geleceğini vurgulayan Soysat, merkezin ilçeye yapılacak en güzel hizmet olduğunu belirtti. Soysat, bu yatırıma Rektör Alkan'ın öncülük ettiğini kendilerinin de destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından Boğazkale Kaymakamı Murtaza Dayanç, devir teslim belgesini Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'a teslim etti.

Devir teslim törenin ardından Rektör Alkan ve Kaymakam Dayanç, Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, Müze Müdürü Dr. Önder İpek, Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ünal, İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Gülen Elmas Arslan,

arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yar. Doç. Dr. Esra Keskin, tarihi konağı gezdiler. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hitit Üniversitesi Reha Metin Alkan Boğazkale Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title