Haberler

Dulkadiroğlu Belediyesi'nden 140 Metrekarelik Türk Bayrağı

Dulkadiroğlu Belediyesi, Aslanbey Mahallesi Şeyh Şamil Caddesi üzerine 140 metrekarelik Türk Bayrağı çalışmasını tamamladı.

Dulkadiroğlu Belediyesi, Aslanbey Mahallesi Şeyh Şamil Caddesi üzerine 140 metrekarelik Türk Bayrağı çalışmasını tamamladı.

895 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen yeşil alan düzenleme çalışmaları kapsamında yapılan 140 metrekarelik Türk Bayrağı anıtında incelemelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, "Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duygumuz günlerde bu gibi eserlerin önemi büyük" dedi.

Bayrağın bu milletin ve devletin ruhu olduğu kadar, adaletin, bağımsızlığın, birliğin ve beraberliğin de simgesi olduğunu ifade eden Okay, şunları kaydetti:

"Şairimiz Arif Nihat Asya, bayrak şiirinde bu ruhu ve anlamı en güzel şekilde dile getirmiştir. 'Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü, ışık ışık, dalga dalga bayrağım! Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.' diyerek her kelimesinde ayrı bir anlam taşıyan bu güzel esere imza atmıştır. Bizlerde yerel yöneticiler olarak baş tacı ettiğimiz değerlerimizi ilçemize simge yapmaya devam ediyoruz. Şehitlerimiz için inşa ettiğimiz anıtlarımızın ardından bayrağımızı da ilçemize kazandırdık. Aslanbey Mahallemizde bulunan bu güzel yamacı kırmızı, beyaz ve yeşille süsledik. Bu güzel çalışmanın vatandaşlarımız tarafından beğenilmesi ve taktir edilmesi de bizleri son derece memnun etti. Bu gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Anlamlı ve özel eserler inşa etmeye devam edeceğiz."

Kahramanmaraş'a istiklal madalyasının verilişinin yıl dönümünü de kutlayan Necati Okay, "İstiklal madalyası sadece bir simge değil, aynı zamanda bu şehrin kurtuluş ruhudur" dedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arif Nihat Asya Kahramanmaraş Necati Okay Yerel Haberler

title