Haberler

Duisburg ve Gelsenkirchen?de 23 Nisan Bayramı Çocukları Coşturdu

Duisburg ve Gelsenkirchen'de 23 Nisan Bayramı çocukları coşturdu23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Almanya'nın Duisburg ve Gelsenkirchen kentlerinde dün düzenlenen şenliklerle kutlandı.

Duisburg ve Gelsenkirchen'de 23 Nisan Bayramı çocukları coşturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Almanya'nın Duisburg ve Gelsenkirchen kentlerinde dün düzenlenen şenliklerle kutlandı. 23 Nisan etkinliklerinin yapıldığı alanlar, yüzlerce çocuğun coşkusuyla adeta inledi.

DUİSBURG MERKEZ CAMİ BAHÇESİ ÇOCUKLARDA DOLUP TAŞTI

DİTİB'e bağlı olarak faaliyet gösteren Duisburg Merkez Cami Derneği ve Eğitim ve Diyalog Merkezi tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği'ne, Duisburg'un farklı okullarında öğrenim gören yüzlerce çocuk katılarak bayram sevincini yaşadı. Duisburg Merkez Cami Derneği Başkanı Necati Mert, Eğitim ve Diyalog Merkezi Başkanı İsmail Komşucuk, Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar'ın birer konuşma yaptığı etkinlikte Anatoliashow'dan Mustafa Evirgen, Nasreddin hoca oyunuyla cami bahçesinin dolduran yüzlerce çocuğu neşelendirdi. Etkinlikte görevli olan bir Alman polis memurunu sahneye davet eden Mustafa Evirgen, polise sorular yönelterek ve suphanallah, Allahu Ekber söyleterek çocukları güldürdü. Etkinlikte daha sonra çocuklar, palyaço eşliğinde doyasıya eğlendi.

GELSENKİRCHEN'DE YAPILAN ETKİNLİĞE YOĞUN İLGİ

Gelsenkirchen şehrinde faaliyetlerde bulunan Gelsenkirchen Türk Öğretmenler Derneği tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği, Max-Planck Gymnasium'un toplantı salonunda vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Gelsenkirchen Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Gülay Ezer Candeniz'in açış konuşmasıyla başlanan etkinlikte, Türkiye Cumhuriyeti Münster Başkonsolosu Pınar Gülün Kayseri de bir konuşma yaptı. Etkinlikte farklı okullardan katılan gruplar halk oyunları gösterilerinde bulundu, çok sayıda öğrenci de şiir okudu. Şenliğin yapıldığı salonu dolduran çocuklar, kendi bayramlarında doyasıya eğlendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gelsenkirchen 23 Nisan Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title