Haberler

Duisburg ve Gaziantep 10. Yıl Kardeşliklerini Kutladı

Güncelleme:

Bu kapsamda Gaziantep ile Duisburg arasında 2005 yılında imzalanan kardeş şehir anlaşmasının 10. yıl dönümünde Almanya'da 1. Kardeş Şehirler Festivali ve Açık Kapı Günü düzenlendi.

Kutlamalara, Duisburg Anakent Belediyesi'nin 10 yıl önce kardeş şehir proje anlaşmasını imzaladığı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra, farklı dönemlerde kardeş şehir olduğu Calais (Fransa), Perm (Rusya), Portsmouth (İngiltere) ve Vilnius (Litvanya) kentlerinden delegasyonlar katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden gelen halk oyunları ekibinin davul zurna eşliğinde gösteri yaptığı festivalde, Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve katılımcıların halay çekmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant yoğun ilgi gördü. Stantta, özel yöre yemekleri, tatlılar ve Türk kahvesi davetlilere ikram edildi.

Mehmet Durdu Yetkinşekerci, festivalde, belediyeyi temsilen Duisburg Anakent Belediyesi'nin altın defterini imzaladı.

İki şehrin kardeş şehir oluşlarının daha uzun yıllar devam etmesini temenni eden Yetkinşekerci, Gaziantep olarak Duisburg ile daha uzun seneler kültürel ve ekonomik bazda katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

GAZİANTEPLİLER SICAK VE SAMİMİ İNSANLAR

"Karşılıklı kültürlerimizi tanımak ve perçinlemek için çalışmalarımız sürecek" diyen Yetkinşekerci, "Bu çalışmalarda büyük katkısı olan Sıtkı Palabıyık başta olmak üzere, emeği geçen tüm Gazianteplilere teşekkür ediyorum" dedi.

Eyalet Parlamentosu Başkanı Carina Gödecke de Gazianteplilerin sıcak kanlı ve samimi olduğunu vurgulayarak, Suriyeli mültecilere kucak açtıklarını söyledi.

Kardeş şehir ilişkilerinin şehirlerarası kültürleri geliştirdiğini ifade eden Gödecke, "Bu şekilde kültürler birbirlerini daha iyi tanıyor, kaynaşıyor" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Avrupa Temsilcisi ve Avrupa Gaziantepliler Derneği Başkanı Sıtkı Palabıyık ise her iki şehrin kültürlerarası etkileşimi ile tanınması ve kardeşliğinin devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link de kardeşliklerin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, bunların kağıt üzerinde kalmamasına gayret göstereceklerini aktardı.

Ortak projeleri hayata geçirerek, kültürel ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi için çalışmalara devam edeceklerinin altını çizen Link, "Bu anlamda epeyce mesafe aldığımızı söylemeliyim. Başta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kardeş kentlerden gelen davetliler, farklı kültürlerin yaşanmasına katkı sundu" şeklinde konuştu.

SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin folkloru ve yöresel yemekleriyle önemli bir tanıtım yaptığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Yetkinşekerci ve Link, birbirlerine kentlerine özgü hediyeler takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Durdu Almanya Fransa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title