Haberler

Duhok Valisi Koçer Hakkari'de

Hakkari'ye gelen Duhok Valisi Tamer Ramazan Fettah Koçer, pasaportsuz olarak karayoluyla Hakkari'ye gelen ilk vali oldu.

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü köyündeki sınır kapısının açılışının ardından Hakkari Valisi Necmettin Kalkan ile birlikte Hakkari'ye gelen Duhok Valisi Tamer Ramazan Fettah Koçer, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra Vali Kalkan ile baş başa görüştüler. Hakkari'ye gelmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Duhok Valisi Koçer, bugün açılışını yaptıkları sınır kapısının bir an önce araç geçişlerine açılması için altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve 3 hafta içerisinde hizmete girmesini beklendiğini ifade etti.

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan ise, bir süre önce Van ilinde düzenlenen toplantıda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Neçirvan Barzani'nin sıcak yaklaşımları ile bugün Üzümlü Sınır Kapısı'nın açılması noktasında belli bir aşamaya geldiklerini söyledi. Kalkan, "Van'da Sayın Neçirvan Barzani ile bir takım görüşmeler yapılmıştı. Şırnak'ta da Şırnak Valisi, Erbil, Dohuk valileri ile sınır kapıları için bir toplantı düzenlemiştik. Bugün tarihi bir gün, çünkü Sayın Duhok Valisi Tamer Ramazan Fettah Koçer ve değerli heyeti Duhok'tan karayolu ile sınırı ilk kez geçenler oldu. Bizim bu karşılıklı gidiş gelişlerimiz inşallah vatandaşlarımızın da karşılıklı gelişlerine bir başlangıç teşkil edecektir" dedi.

Hakkari Valisi Necmettin, Kalkan Duhok Valisi Koçer'e bir seramik vazo ve kilim hediye etti. Daha sonrada Hakkari Valisi Kalkan ve Duhok Valisi Koçer vedalaştılar.

Vali Koçer ve beraberindeki heyet, karayolu ile tekrar Üzümlü Sınır Kapısı'ndan Duhok'a hareket ettiler. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necmettin Kalkan Hakkari Çukurca Üzümlü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title