Haberler

Duhok'ta Amed Şehir Tiyatrosu Günleri Başladı

Güncelleme:

Diyarbakır Şehir Tiyatrosu, Amed Şehir Tiyatrosu Günleri kapsamında Kürdistan Bölgesel Yönetimine bağlı Dohok'ta Hamlet'i sahneledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Duhok kentinde Duhok Tiyatro Yönetimi tarafından düzenlenen Amed Şehir Tiyatrosu Günleri Hamlet oyunuyla başladı. Gösteri öncesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ve Duhok İli Kültür Yönetimi Genel Sorumlusu Eyüp Ramazan basının sorularını yanıtladı.


Ramazan, stratejik planlarının Kürdistan'ın dört parçasında özellikle kültür alanında çalışmaları ortaklaştırıp yakınlaştırmak olduğunu söyledi. Ramazan şöyle konuştu: "Biz artık karar verdik. Siyaseti beklemektense kültürün Kürtleri birbirine yakınlaştıran en önemli unsur olduğunu düşünüyor ve buna inanıyoruz. Düşmanların birbirinden uzaklaştırdığı bu parçaları kültürle yakınlaştıracağız." Ramazan, bu ortaklığı güçlendirmek için tiyatro, sergi gibi çeşitli aktivitelerle Amed'e gideceklerini bildirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise Amed halkı adına katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, kültürel ortaklığın sağlanması için geldiklerini ifade etti. "Bugün Kürdistan'ın iki parçasını bir araya gelmesinden dolayı mutluyuz" diyen Anlı, her alandaki ilişkilerinin daha da güçleneceğini söyledi. "Bizler de bu halkın ilerlemesi ve daha iyi bir yaşam elde etmesi için bu halkın hizmetkarı olarak çalışıyoruz" diyen Anlı, "Kürtler artık uluslararası alanda kendi kararlarını verebilecek bir aşamaya gelmişlerdir. Kalıcı işler yapmak için karşılıklı olarak kurumsallaşmayı önemsiyoruz." dedi.

Seyirci Büyük İlgi Gösterdi

Açıklamanın ardından Duhok Üniversitesi Kongre Salonu'nda oyun sahnelendi. DBŞT ve Amsterdam Rast Tiyatrosu ortak yapımı olarak hazırlanan W. Shakespeare'in başyapıtı olan ve Kürt Edebiyatçı Kawa Nemir tarafından Kürtçeye uyarlanan "Hamlet"i Rast Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Celil Toksöz yönetti. Oyunda; Yavuz Akkuzu, Özcan Ateş, Elvan Koçer, Leyla Batgi, Emin Yalçınkaya, Vural Tantekin, Mesut Erenci, Kemal Ulusoy, Bora Çelik ve Serdar Geren rol aldı. Oyunda ayrıca oyunculuk ve stranlarıyla sanatçı Rojda Şenses, Ali Tekbaş ve Gülseven Medar da seyircinin büyük beğenisini topladı. İzleyici tarafından sıklıkla alkışlanan oyunun ardından Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ve Duhok Kültür Yönetimi yetkilileri oyuncuları çiçek vererek, kutladı.

850 kişilik salonun tamamının dolduğu gösteriyi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Duhok Kültür Yönetimi Sorumlusu Eyüp Ramazan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Bayrak, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, Başkan Danışmanı Şerif Derince, Duhok Tiyatro Sorumlusu Meyser Abid, PDK Yöneticisi Behçet Avdar ve Necat Niheli, Sanatçı Dr. Sadık Kudbeddin ve kentteki tüm tiyatro grupları ile çok sayıda kişi izledi.

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Fırat Anlı Eyüp Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title