Haberler

Düğündeki Alaycı Bakışlar, 50 Kilo Verdirdi

Güncelleme:

Adana'da yaşayan Gizem Yurdaer, ağabeyinin düğününde misafirlerin kilolarıyla ilgili alaycı bakışlarından etkilenerek 8 ayda 50 kilo verdi.

Adana'da üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Gizem Yurdaer, ağabeyinin düğününde misafirlerin kilolarıyla ilgili alaycı bakışlarından etkilenerek zayıflama kararı aldı. Mide küçültme ameliyatı olan genç kız, 8 ayda 50 kilo zayıflayarak yeni bir hayata başladı.

AĞABEYİNİN DÜĞÜNÜ KIRILMA NOKTASI OLDU

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Gizem Yurdaer, 6 yaşında zatürre hastalığı geçirdi. Hastanede tedavi gören genç kız, aşırı kortizon (hormon) yüklenmesi nedeniyle kilo almaya başladı. Kilosu nedeniyle şikayetleri olan Yurdaer, 13 yaşında Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde obezite tedavisi gördü. Tedaviler zayıflama için sonuç vermedi.

Lisede kendi çabalarıyla diyet yapan Yurdaer, 25 kilo zayıflamayı başardı. Ancak 2012 yılında üniversite sınavı öncesinde aşırı stres nedeniyle verdiği kiloları ikiye katladı ve 125 kiloya ulaştı. 2013'ün Aralık ayında ağabeyinin düğününe katılan Yurdaer, misafirlerin kiloları hakkında alaycı konuşmaları sonrası daha kararlı bir şekilde zayıflama kararı aldı.

MİDESİ KÜÇÜLTÜLDÜ

Zayıflama yöntemleriyle ilgili internetten yaklaşık 5 ay boyunca araştırma yapan Gizem Yurdaer, mide küçültme yönetiminin riskleri hakkında bilgiler topladı. Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahı Dr. Fikret Beyaz'a başvuran Yurdaer'in 7 Temmuz 2014'te yaklaşık 1 saatlik operasyonla midesinin dörtte üçü alındı. 125 kiloya ulaşan genç kız, ameliyat sonrasında yaklaşık 8 ayda 50 kilo vererek 75 kiloya düştü.

"AĞABEYİMİN DÜĞÜNÜ, DÖNÜM NOKTAM OLDU"

Ameliyat sonrası kendisini yeni bir hayata başlamış gibi hissettiğini anlatan Yurdaer, "Ağabeyimin düğünü sonrasında özgüvenimi tamamıyla kaybetmiştim. Hiç düşünmeden, korkmadan ameliyata girdim. Önceden sürekli kendimi hasta hissediyordum. Yemek yemeyi seviyordum. Ancak ameliyat sonrasında her şey tersine döndü. Öncesinden daha fazla öğün ama daha az yemek yiyorum. Bu şekilde 50 kilo verdim. Fazla kiloları olanlara bu yöntemi öneriyorum" diye konuştu.

İşte genç kızın büyük değişimini gösteren fotoğraflar:





Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 19 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (2)

gdgggggh hhhhhhmobilWeb@haberler.com:

bence yalan

0
0
yanıtYanıtla
melismobilWeb@haberler.com:

Azmini tebrik ediyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title