Haberler

Düğün Fotoğraflarının Yeni Mekanı "Deniz"

Kuzey Ege'de yeni evlenen pek çok çift, gelinlik ve damatlıklarıyla girdikleri denizde düğün fotoğrafı çektiriyor.

ZAFER AKPINAR - Kuzey Ege'de yeni evlenen pek çok çift, gelinlik ve damatlıklarıyla girdikleri denizde düğün fotoğrafı çektiriyor.

Son yıllarda düğün fotoğrafında dış mekanda çekimlere ilgi arttı. Stüdyo çekiminde katalogdan seçtikleri manzaraya fotomontajla fotoğraflarının yerleştirilmesini istemeyen çiftler, doğal olan dış mekan çekimini tercih ediyor.

Bu çerçevede, Kuzey Ege'nin turizm merkezlerinden Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Akçay, Altınoluk ve Küçükkuyu'yu kapsayan Edremit Körfezi, yeni evlenen çiftlere eşsiz doğa güzellikleriyle çok sayıda dış mekan alternatifi sunuyor.

Birkaç yıldır Kazdağları'nın doğal güzellikleri, Ayvalık'ın Şeytan Sofrası, Cunda Adası, Burhaniye'nin Ören Mahallesi ve Küçükkuyu'nun tarihi Adatepe köyünde düğün fotoğrafı çektiren çiftlerin tercihi özellikle deniz oldu. Düğünün hemen ardından ya da birkaç gün sonra gelin ve damatlıklarıyla denize giren çiftler, dalgaların arasında, kumsalda el ele denizi seyrederek düğün fotoğrafı çektiriyor.

Edremit'in tatil yerlerinden olan Altınoluk sahilinde düğün fotoğrafı çektiren banka memuru Seçkin ve Elif Pekküçük çifti, tören bitip konuklar dağıldıktan sonra değişik bir fotoğraf çekimi için denize girdiklerini söyledi.

Gelinlik ve damatlıkla Kazdağları'na çıktıklarını anlatan Seçkin Pekküçük, "Oradan Adatepe köyüne geçtik. Şimdi buradayız. Evet biraz zor oldu ancak büyük keyif aldık" dedi.

Elif Pekküçük ise internetten araştırdıklarını ve en ilgincinin denizde suyun içinde fotoğraf olduğunu vurguladı.

Katalogdan seçim yapıp fotomontajlı manzara fotoğrafı istemediklerini dile getiren Pekküçük, "Bizzat istediğimiz yerlerde, manzarada, yeşillikte ya da denizde fotoğraflarımız olsun arzuladık. Çok keyifli oldu. Denizde çekimi yeni evleneceklere tavsiye ederiz" ifadesini kullandı.

Edremit'te bir fotoğraf stüdyosunun sahibi Okan Çetinkaya da denizde düğün fotoğrafına ilginin giderek arttığını belirterek, bu çekimlerin genelde düğün sonrası yapıldığını çünkü gelinlik ve damatlıkların yıprandığını bildirdi.

Yeni çiftlerin, arkasında fon kullanılan fotoğraf yerine gerçekçi olanları tercih ettiğini aktaran Çetinkaya, "Dış mekan olunca birebir çıkıyor fotoğraflar. İzmir, Balıkesir, Bursa ve İstanbul'dan gelip özellikle bu bölgede çekimler yaptırıyorlar. Evinden alıp talep edilen mekana götürüp fotoğraflıyoruz. Stüdyo çekimi 300 liradan, dış mekan çekimleri ise bin liradan başlıyor. Bunda dış mekan fotoğraflarının fazla olması da etkili" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Altınoluk Ayvalık Adatepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title