Haberler

Düğün Cinayetinin Sanıkları Birbirlerini Suçladı

Adana'da düğünde 'yan bakma' yüzünden çıkan kavgada 38 yaşındaki Serdar Doğrusoy'u öldürdüğü iddia edilen 25 yaşındaki Adem Saltık ve onu azmettirdiği öne sürülen 22 yaşındaki İlhan Talaş, mahkemede birbirlerini suçladı. Tutuklu sanık Adem Saltık, olayda kullanılan tüfeği ve fişekleri İlhan Talaş'ın verdiğini söylerken; Talaş ise "Tüfek benim değil, kimseye 'sık' demedim" dedi.

Adem Saltık, İlhan Talaş, 26 yaşındaki Ramazan Büyükkılıç ve 17 yaşındaki M.T., 18 Nisan'da merkez Yüreğir İlçesi'nin Kışla Mahallesi'ndeki bir düğüne gitti. 4 arkadaş ile mahallenin gençleri arasında kavga çıktı. Bu sırada Adem Saltık, düğünü izleyen Batuhan ve Furkan Doğrusoy kardeşlere 'Ne bakıyorsunuz lan' diye çıkıştı. Adem Saltık ve arkadaşları ile Doğrusoy kardeşler arasında kavga çıktı. Kavgaya tarafların akrabaları da karışınca Furkan Doğrusoy, taşla Adem Saltık'ı kafasından yaraladı. Sokaktan ayrılıp bir süre sonra tekrar gelen Adem Saltık'ın av tüfeğiyle açtığı ateş sonucu yaralanan Doğrusoy kardeşlerin babası Serdar Doğrusoy kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra yaşamını yitirdi.

DAVA AÇILDI

Kaçan Adem Saltık ile Ramazan Büyükkılıç 17 gün sonra tutuklandı, azmettirici olduğu ileri sürülen İlhan Talaş ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, kasten öldürme suçlamasıyla Adem Saltık'a ve azmettirme suçundan İlhan Talaş'a ömür boyu, Ramazan Büyükkılıç hakkında ise yardım suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianame, Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, yaşı küçük olan M.T. hakkında ise Adana 3'üncü Çocuk Mahkemesi'nde ayrı bir dava açıldı.

OLAYI ANLATTI

İlk kez hakim karşısına çıkan sanık Adem Saltık, savunmasında şunları anlattı:

"İlhan, Ramazan ve M.T. ile mahalledeki bir düğüne gittik. Düğünü izlerken, yanımızdaki iki grup tartışıp ayrıldı. 17-18 yaşlarında bir çocuk bana doğru gelip, 'Neden bana bakıyorsun?' diye sordu. Ona bakmadığımı söyledim. Düğün devam ederken beyaz bir araba geldi ve içinden çok sayıda kişi indi. İri yarı birisi beni tartakladı, M.T. bıçak çekince bıraktılar. İlhan Talaş, düğünde sıkmak için getirdiği ve arabanın bagajında olan tüfeği kastederek, 'Git silahı al' dedi. Koşarak tüfeği alıp getirdim. İlhan Talaş da, bir fişek verdi. Bir el havaya ateş ettim. Üzerime gelmeye devam ettiler. İlhan elindeki fişeklerin hepsini bana verdi. Çok kalabalıklardı. Panikledim. Üzerlerine doğru bir al ateş ettim. Oradan kaçıp Ramazan Büyükkılıç'ın yanına gittim. 'Beni kaçır' dedim. Beni motora bindirip götürdü."

'FİŞEKLERİ DE O VERDİ'

Cinayete yardım etmekle suçlanan Ramazan Büyükkılıç da, olaylara karışmadığını, Adem Saltık'ın üzerine tüfeği doğrultup 'motosikleti sür' dediğini, bu nedenle onu götürmek zorunda kaldığını ileri sürdü. Cinayeti azmettirdiği iddia edilen İlhan Talaş ise, "Ölen benim aile dostumdur, ben kimseye fişek vermedim, 'sık' demedim. Tüfek de benim değildir" dedi. Bunun üzerine tekrar söz alan tutuklu sanık Adem Saltık, "Hep yalan söylüyorlar. İlhan Talaş, silahı alıp getirmemi istedi. Fişekleri de verdi. Olaydan sonra İlhan Talaş ile buluştuk. Bu olay nedeniyle pişmanım" diye konuştu. Tutuklu sanıkların tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, olayda kullanılan tüfeğin kime ait olduğunun belirlenmesi için emniyet ve jandarmaya yazı gönderilmesini kararlaştırıp eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüreğir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title