Haberler

Dubaili Holding, Elazığ'da Yatırım İçin Değerlendirmelerde Bulunacak

Elazığ’a gelerek yatırım araştırması yapan Dubai merkezli holdingin temsilcileri, kentte yatırım yapmak için değerlendirmelerde bulunacağını açıkladı.

Elazığ'a gelerek yatırım araştırması yapan Dubai merkezli holdingin temsilcileri, kentte yatırım yapmak için değerlendirmelerde bulunacağını açıkladı.

Dubai merkezli Armada Holding temsilcileri, Elazığ'daki yatırım olanaklarını incelemek üzere dün Elazığ'a gelmişti. Vali Çetin Oktay Kaldırım tarafından ağırlanan iş adamlarına 2 gün süreyle kentin potansiyelleri hakkında yerinde bilgi verildi. Elazığ'ın yatırım potansiyellerini inceleyen Dubai merkezli Armada Holding temsilcileri yatırım konusunda değerlendirmelerde bulunacağı ve başka yatırımcılar da çekmeyi planladıklarını Elazığ TSO'da düzenlenen toplantıda açıkladı.

Dubai merkezli holding temsilcilerinin Elazığ'ı bütün yönleriyle incelediklerini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Yatırımcılarımız bir değerlendirmede bulunacaklar. Ama ağırlıklı olarak turizm, sağlık, eğitim alanlarında faaliyet gösteriyorlar. Bugün Hazar gölünü gezdik ve kendileri çok beğendiler. Hazar Gölü'nün büyük bir potansiyel olduğunu ifade ettiler. Sadece Türkiye değil uluslar arası bir cazibe merkezi nasıl olur konusunda bir çalışma yapacaklar. Eğitim sektörü ile ilgili bir değerlendirmeleri olacak. Bizim görevimiz ilimizin potansiyellerini tanıtmak ve gelen her yatırımcının yanında olmak" dedi.

"Yatırım yaparak gerekli katkıyı vermek istiyorlar"

Elazığ'da yatırım yapılacak yerleri inceleme fırsatına eriştiklerini aktaran Armada Holding sahibi Dr. Mohammad Rahif Hakmi, "Elazığ'da yapılacak projeler hakkında geniş kapsamlı bilgi aldık. Özellikle Hazar Gölü ve Keban Barajı çevresinde turizm potansiyeline sahip yerleri inceledik. Buralarda ne tür yatırımlar yapılabileceği konusunda geniş kapsamlı bilgi aldık. Vali Çetin Oktay Kaldırım ve Elazığ TSO Başkanı İdris Alan'dan da Elazığ'ın özel üniversite konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu öğrendik. Özel üniversite yatırım noktası konusunda da bizimde bir yatırım planımız olabilir. İnşallah Elazığ'a çok büyük ölçekli yatırımlar yaparak kentin ekonomisine gerekli katkıyı vereceğiz" dedi.

Hazar Gölüne proje ve yatırım yönünden gerekli katkıyı vermek istediklerini vurgulayan Dr. Mohammad Rahif Hakmi, "Sadece Hazar Gölü değil Elazığ'ın diğer öne çıkan yatırımla ilgili planlarımız olacaktır. Sadece biz kendimiz değil aynı zamanda bizim yapacağımız plan ve projelerle beraber Dubai ve körfezden büyük ölçekli yatırımları Elazığ'a çekmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Sivrice ilçesinin turizm bölgesi olduğu halde şuana kadar hak ettiği değeri göremediğini dile getiren Elazığ TSO Başkanı idris Alan ise, "Gelen yatırımcılarımızın Sivrice'de ciddi yatırımlar yapacağını tahmin ediyoruz. İnşallah Elazığ'ımızı hak ettiği yere hep beraber getiririz" ifadelerini kulandı.

Elazığ TSO Toplantı Salonunda düzenlenen programa Vali Çetin Oktay Kaldırım, Armada Holding sahibi Dr. Mohammad Rahif Hakmi, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop ve çok sayıda davetliler katıldı. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Çetin Elazığ Dubai Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title