Haberler

Dubai'nin İki Havalimanı Arasında Otobüs Seferleri Başlatılıyor

Dubai Uluslararası Havalimanı'nın bazı pistlerinde başlayacak bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle ikinci havalimanına alınan uçuşlara transfer yolcuların taşınması için ücretsiz otobüs seferleri başlatılıyor.

Dubai Uluslararası Havalimanı'nın bazı pistlerinde başlayacak bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle şehrin ikinci havalimanına alınan uçuşlara yolcuların taşınması için ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.

Dubai Uluslararası Havalimanı (DXB) yönetiminden yapılan açıklamaya göre, DXB ile Al Maktum Uluslararası Havalimanı (DWC) arasında 30 dakika aralıklarla gerçekleştirilecek otobüs seferleri 24 Nisan itibarıyla başlayacak. Yol ve Taşımacılık Kurumu (RTA) tarafından düzenlenen seferler sayesinde, diğer havalimanı üzerinden aktarma yapan transit yolcuların şehrin ikinci havalimanına taşınması hedefleniyor.

Mayıs itibarıyla pistlerde başlayacak bakım ve onarım çalışmalarının devam edeceği 80 gün boyunca yolcular, iki havalimanı arasındaki 65 kilometrelik mesafeyi servis otobüsleriyle katedecek. Geçen yıl tamamlanan yeni terminalleri ile sivil uçuşların ağırlık kazandığı Dubai'nin ikinci havalimanı DWC'ye yapılan otobüs seferleri, DXB'deki çalışmaların biteceği 20 Temmuz'a kadar ücretsiz sürecek.

-Firmalar uçuşlarını DWC'ye taşıyor-

DXB'deki bazı pistlerde başlayacak bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Royal Brunei, Malezya Havayolları ve diğer diğer bazı firmaların uçuşlarının geçen yıl resmi açılışı yapılan yeni havalimanına aktarılacağı belirtiliyor.

Kuala Lumpur- Londra arasındaki uçuşları Dubai aktarmalı olarak gerçekleştiren Malezya Havayolları'nın bütün uçuşlarını geçici olarak Al Maktum Uluslararası Havalimanı'ndan gerçekleştireceği belirtiliyor. Brunei-Londra uçuşlarını Dubai aracılığıyla yapan Royal Brunei de uçuşlarını DWC aktarmalı yapmaya hazırlanıyor.

Yetkililer uçuşlarda ve diğer hizmetlerde herhangi bir aksamanın yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ticaret ve turizmle meşhur emirliği Dubai'nin ev sahipliğini yapacağı EXPO 2020 Dünya Fuarı kapsamında düzenlenecek etkinliklerin, şehrin, yeni havalimanı DWC'ye yakın bölgelerinde yoğunlaşması bekleniyor. Şehrin içinde kalan önceki havalimanını genişletme imkanı olmadığı için uçuşları zamanla yeni havalimanına kaydırılması hedefleniyor. - Dubai

Kaynak: AA / Güncel

Malezya Londra Dubai Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title