Haberler

    Dubai, Dünyanın En Uzun İkiz Kulesini İnşa Edecek

    Dubai Holding ve Burj Khalifa'yı inşa eden Emaar firması, Dubai'ye dünyanın en uzun ikiz kulelerini dikmek için çalışmaya başladı.

    Dubai Holding ve Burj Khalifa'yı inşa eden Emaar firması, Dubai'ye dünyanın en uzun ikiz kulelerini dikmek için çalışmaya başladı.

    İnsanoğlu uzun ve büyük kuleleri çok seviyor anlaşılan. Her ülke dünya çapında en uzun, en gelişmiş gökdelen ve binaları yapmak için birbiri ile yarış halinde. Gökdelen üreten bazı tasarımcılar Bosco Verticale benzeri havayı temizlemek amacı ile hareket ediyor, bazıları ise LEGO kullanarak eğlenmeyi. Ama Dubai bu konuda dünyanın en ciddi ve iddialı noktalarından biri. Şimdiki hedefleri dünyanın en uzun ikiz kulesini inşa etmek.

    Dubai Holding ve Emaar Properties firmalarından yapılan ortak açıklamada, iki firmanın planlamakta olduğu "Dubai Creek Harbour" projesi tanıtıldı. Yaklaşık 6,000 km2 alana kurulacak olan yerleşim projesi, dünyanın en uzun ikiz kule inşasını da içeriyor. İkiz kuleler dışında altı dev bina, alışveriş merkezleri, iş merkezleri, otel binaları ve 39,000 adet daire de proje alanına dahil.

    Emaar'ın açıklamasında projenin mimarı, ikiz kulelerin inşasının ne zaman başlayacağı veya biteceği belirtilmedi. Ama kulelerin yüksekliğinin, şu anda ikiz kulelerde dünya rekorunu elinde bulunduran Kuala Lumpur'daki "Petronas" kulelerinden fazla olacağı söylendi. Petronas kulelerinin uzunluğu 452 metre. İnşası planlanan ilk kulenin 40 kat olacağı ve 83 metrekare'den 200 metrekare'ye kadar değişen büyüklüklerde daireler içereceği kesinleşmiş.

    Bu arada, dünyanın en uzun ikinci ve üçüncü ikiz kuleleri de Dubai'de. İkinci sırada 355 metre ile "Mariott Marquis Dubai" ve üçüncü sırada 355 metre ve 309 metrelik iki kulesi ile "Emirates Towers" bulunuyor.

    The post Dubai, Dünyanın En Uzun İkiz Kulesini İnşa Edecek appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Dubai Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title