Haberler

Duayen Gazeteci Hasan Pulur Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Türk basın tarihinin usta isimlerinden gazeteci Hasan Pulur 83 yaşında hayatını kaybetti.

Uzun süredir hastanede tedavi gören duayen gazeteci Hasan Pulur, bugün hayata veda etti. Acı haberi, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç Twitter hesabından duyurdu. Türenç, "Efsane Milliyet'in efsane yazarı ve yazı işleri müdürü Hasan Pulur'u az önce kaybettik. Basin dünyasının başı sağolsun. Benim basın dünyasında en sevdiğim, saydığım müdürlerimdendi Hasan Pulur. Bir çınar daha devrildi. Kaybımız çok büyük" diye yazdı.

Milliyet gazetesi ekonomi yazarı Güngör Uras, geçtiğimiz ağustos ayında, Hasan Pulur'un hastalığı nedeniyle bir süredir yazamadığını açıklamıştı. Uras yazısında, "Hasan Pulur son iki aydır hastanede yoğun bakımda. Oğlu Bülent Pulur ve dostları iyiliği için dua ediyorlar. Hasan Pulur'un 'Hayatı Gazetecilik'tir. Muhabirlikten yayın koordinatörlüğüne ve köşe yazarlığına, gazeteciliğin her kademesinde başarılı oldu. Olayların sivri yanlarını yakalamakta ve sergilemekte o kadar ünlendi ki 'olağandışı gelişmeler' karşısında insanlar 'Tam Hasan Pulur'luk' diyerek tepki gösteriyorlar. 2007'de elli yıllık hayat arkadaşı Meral Pulur'u, 2010'da büyük oğlu Korkut Pulur'u kaybetmesi Hasan Pulur'u yıprattı. Sağlığı bozuldu" demişti.

HASAN PULUR KİMDİR?

Hasan Pulur 1932, İstanbul doğumlu, Türk gazeteci ve köşe yazarı.

Pulur, Babası subay olduğu için öğrenimini çeşitli okullarda tamamladı. Üç yıl, bazı işlerde çıraklık yaptıktan sonra, tekrar öğrenime karar verdi. Oratokul bitirme sınavlarına dışarıdan girdi, kazandı. Kabataş Lisesi'nde yatılı okudu. Sırasıyla, Son Saat (1954), Yeni İstanbul (1955), Vatan, Havadis, Akşam (1957), Milliyet (1 Mart 1958- , YİM Yrd; 1968-79, YİM): Hürriyet (1979-86, Yayın Koordinatörü), Güneş (1986-88), Milliyet (Temmuz 1988 ve halen) gazetelerinde çeşitli kademelerde çalıştı. Yazıları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın yarışmalarında başarı ödülleri kazandı. 30 yıldır gazetecilikten başka herhangi bir yan işi olmadı. 13 Şubat 2007'de 50 yıllık hayat arkadaşı Meral Pulur'u kaybetti. Oğulları Korkut ve Bülent'tir. Oğullarından Korkut Pulur 17 Ağustos 2010 tarihinde kanser hastalığı nedeni ile 53 yaşında vefat etti.


(Hasan Pulur, oğlu Korkut Pulur'u son yolculuğuna gözyaşları içinde tabutunu öperek uğurlamıştı.)

1961 yılında, Milliyet Gazetesi'nde Olaylar ve İnsanlar adlı köşesinde okurlarının ilgisini çeken yazılar yazan Pulur, aynı köşeyi 1979-86 yılları arasında Hürriyet Gazetesi, 1986-88 yıllarında Güneş Gazetesi'nde sürdürdü. 1988'den bu yana ise Milliyet gazetesinde yazdı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milliyet Gazetesi Hasan Pulur Milliyet Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

kubilay:

cehepe ve hedepelilere rahmet dilemek büyük günahlardindan sadece biridir, , en dogrusu onlara atesi ve topragi bol olsun demektir.

4
5
yanıtYanıtla
eren eren Mobil-ANDROID:

allah rahmet eylesin güzel insan

2
4
yanıtYanıtla
ÇAKALMobil-ANDROID:

Yazilarini hayranlikla okudugum kose yazariydi.allah rahmet eylesin.mekani cennet olsun.

3
2
yanıtYanıtla
en çok ilgimi çeken yazsı:

Celal Bayarın bu kışın komünistler gelecek diye yazdığı makaleyi beğenmiştim

2
2
yanıtYanıtla
ElazigMobil-IOS:

Bir donem yazilarini okumadan gune baslamadigimiz degerli gazeteci nur icinde yatsin

2
2
yanıtYanıtla
dadaşımmmm:

bekliyorlar cakallar cukallar

2
2
yanıtYanıtla
Bir boyMobil-ANDROID:

Allah rahmet eylesin Mezar Silivriden bin kat iyidir. Bu dünyada uydurma suallere cevap vereceğine ahirette ise ameli için cevap verir bari.

1
2
yanıtYanıtla
acaroMobil-IOS:

Allah rahmet etsin zevkle okurdum yazılarını bir usta daha kaydı basın dünyasından böyleleri gelmiyor artık ailesine başsağlığı ve sabırlar

2
0
yanıtYanıtla
ÇAKALMobil-ANDROID:

Yazilarini hayranlikla okudugum kose yazaridir.allah rahmet eylesin

1
0
yanıtYanıtla
İsmetMobil-ANDROID:

bana vatan ve 30 arkadaşıma vatan haini bunlar diyen mezarda ilk sorgu benden olsun. ..?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title