Haberler

Dualar Mısır Halkı İçin

Manisa’daki sivil toplum kuruluşları Cuma Namazı sonrası Hatuniye Camii bahçesinde düzenledikleri basın açıklamasında Mısır’daki cunta yönetimi tarafından alınan idam kararları nedeniyle tepki gösterdi.

Manisa'daki sivil toplum kuruluşları Cuma Namazı sonrası Hatuniye Camii bahçesinde düzenledikleri basın açıklamasında Mısır'daki cunta yönetimi tarafından alınan idam kararları nedeniyle tepki gösterdi. Kefenlerin giyildiği eylemde küçük çocuklar, ellerindeki Mursi fotoğrafları ve Mısır bayraklarıyla dikkat çekti.

Hatuniye Camisinin bahçesinde düzenlenen basın açıklamasına MANADER, Anadolu Gençlik Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, MÜSİAD, Memur Sen, Ensar Vakfı, Hayrat Vakfı, İyilik Der, Yiğitbaşı Vakfı, Peygamber Sevenler Platformu ve İHH destek verdi.

Basın açıklamasını Manisa Sivil Dayanışma Platformu Dönem Sözcüsü Mesut Öner okudu. Basın açıklaması sırasında Mısırlı Abdulmunahim Sıddık ve İHH Manisa Gönüllüsü Halil Uysal giydikleri kefenle dikkat çektiler.

Öner açıklamasında, "Mısır'da darbe mahkemesi 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde hukuki bir (!) karara imza atarak 529 darbe karşıtı eylemci için idam cezasına hükmetti. Bu kararın gerekçesine göre söz konusu kişiler "şiddet ve terör" suçlamasıyla bu cezayı hak ettiler. İnsanlığa ve hukuka aykırı bu kararı kınamak, 529 Mısırlı mazlum kardeşimizin sesine ses katabilmek için tüm vicdan sahiplerini harekete geçmeye davet ediyoruz" dedi.

Mısır'da 529 insanın hayatına son verecek olan bir kararın birkaç ay içinde nasıl böylesine hızlı bir yargılama sürecine sığdırıldığının soru işaretleri ile dolu olduğuna dikkat çeken Öner, "Hukukun en temel prensiplerinden olan savunma hakkının kullanılmasına bile izin verilmeyen birkaç oturum ardından, fütursuzca ve özensiz bir karar ortaya çıkmıştır. Bir kısmı tutuklu bulunan sanıkların göstermelik dahi olsa savunma yapmalarına fırsat verilmemiştir. Ülke dışına kaçmak zorunda kalan kimi göstericiler de savunmaları dahi alınmadan gıyabında idama mahküm olmuştur" şeklinde konuştu.

Mısır halkının tüm katliam, yaralama, yasa dışı baskı ve sindirmelere karşı yalnız bırakıldığını kaydeden Öner, cuntaya sahip çıkan Batılı ve bazı Arap ülkelerinin tutumunun da cuntayı cesaretlendirdiğine dikkat çekti.

Öner açıklamasını şöyle tamamladı:

"En azından Türkiye'de bir ağacın kesilmesi yada Twitter'ın kapatılmasına gösterdiği sertlikte Mısır'daki idamlara eleştiri getirmesi beklenen Batılı ülkeler, iki yüzlü yaklaşımları ile bir kez daha sınıfta kalmıştır. Demokratik değerler üzerine inşa edildiği iddiasındaki Batı, Mısır'da darbe olduğunda ses çıkarmadığı gibi, üstelik darbecilere siyasi ve ekonomik kredi açmış, Müslümanlar söz konusu olduğunda demokratik değerlerin çiğneyebileceğini göstermiştir. Dünyanın neresinde olursa olsun her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, son idam kararlarını ve buna sessiz durmanın ötesinde destek veren tüm cunta severleri kınıyoruz."

Öner açıklamasının ardından Mısır'daki zulümden kaçarak Türkiye'ye sığınan İskenderiyeli Abdulmunahim Sıddık, Mısır'da yaşadıklarını anlatarak Türk halkına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Sıddık yaptırdığı duayla Sisi ve yönetimine mesaj gönderirken, "Müslüman uyuma kardeşlerine sahip çık" pankartları dikkat çekti. Basın açıklamasına çok sayıda küçük çocuk da katılırken, minikler ellerindeki Mursi posterleri ve Mısır Bayraklarıyla Rabia işareti yaptılar. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title