Haberler

DÜ Yönetiminden Yezidilere Ziyaret

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi Üst Yönetimi ve Üniversite Halk Sağlığı Bölüm Başkanı, Diyarbakır'a göç etmek zorunda kalan Yezidilerin yaşadıkları sorunları yerinde inceledi.

Dünya Halk Sağlığı Günü nedeniyle Dicle Üniversitesi Üst Yönetimi ve Üniversite Halk Sağlığı Bölüm Başkanı ülkelerinde yaşanan sorunlar nedeni ile Diyarbakır'a göç etmek zorunda kalan Yezidilerin yaşadıkları sorunları yerinde inceledi.

Yenişehir Piknik alanında bulunan Yezidileri, Dicle Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aslan Bilici, Dicle Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün ile Dicle Üniversitesi Halk Sağlığı Bölüm Başkanı prof. Dr. Ali Ceylan'dan oluşan heyet ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Ortadoğu coğrafyasında yaşanan bu acı verici hadiselerin bir an önce son bulması temennisinde bulunan Dicle Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aslan Bilici, bu acılardan kaçıp Diyarbakır'a sığınan misafirlerin yanında olduklarının mesajını verdi.

"Ortadoğu coğrafyasında yaşanan bu elem verici hadiseler hiç şüphesiz herkesi çok derinden yaralamıştır. 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' diyen bir peygamberin ümmeti olarak yaşadıkları acılardan kaçıp kentimize sığınan komşularımızın sorunlarına karşı herkesin duyarlı olması konusunda farkındalık oluşturmak ve misafirlerin sorunlarını dinlemek, acılarına ortak olmak amacıyla burada bulunuyoruz. Ümit ediyorum ki, yaşanan bu elem verici hadiseler son bulacak ve şu anda kentimizde misafirimiz olan bu insanlar tekrar evlerine topraklarına kavuşacaklar. O güne kadar bizler de elimizden gelen yardımı yapmaya devam edeceğiz", dedi. Çok zor koşullarda Diyarbakır'a misafir olan bu insanlara kentimizdeki tüm kurumların sahip çıktığını görmekten mutluluk duyduğunu belirten Bilici, katkıda bulunan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Ardından söz alan Basın ve Halkla İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün , "Halk Sağlığı Bölümü öğretim üyelerinin misafirlerin kente geldikleri günden beri akademik olarak ilgililere danışmanlık hizmeti veriyorlar. Bugün de 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası münasebetiyle Halk Sağlığı Bölümü ile misafirlerin bu alandaki sorunlarına çözüm bulmak için ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, acılarını paylaştıklarını söyledi.

Dicle Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü Diyarbakır'da misafir olarak kalan Yezidilerin halk sağlığı alanındaki sorunlarını tespit ederken Prof. Dr. Aslan Bilici ve Prof. Dr. Sabri Eyigün ise Yezidiler ile sohbet edip yaşadıklarını dinledi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Yenişehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title