Haberler

Dü Tıp Fakültesi Öğrencilerinden Alternatif Mezuniyet Töreni

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği 'Alternnatif Mezuniyet Töreni'nde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, "Kürdistan'ın doktorlar için sürgün yeri olarak görüldüğü zamanlardan bugünlere geldik.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin düzenlediği 'Alternnatif Mezuniyet Töreni'nde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, "Kürdistan'ın doktorlar için sürgün yeri olarak görüldüğü zamanlardan bugünlere geldik. Sizlerle büyük gurur duyuyoruz" dedi.

Kayapınar Cegerxwin Kültür Merkezi'nde, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, alternatif mezuniyet töreni düzenledi. BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, belediye eski başkanı Osman Baydemir, Tabipler Odası Diyarbakır Şube Başkanı Cengiz Günay, SES Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Kaval, Dr. Selçuk Mızraklı, Dr.Adem Avcıkıran, Doç Dr. Serdar Onat, akademisyenler ve mezun olan öğrencilerin aileleri törene katılarak öğrencileri yalnız bırakmadı.

Tabipler Odası Diyarbakır Şube Başkanı Cengiz Günay ve SES Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Kaval yaptıkları konuşmalarda sağlık sektöründeki sorunlara değinerek, sağlık çalışanlarının uğradığı şiddet ve sömürüye karşı mücadele etmek için örgütlülüğün gerektiğini savundu. Dr. Selçuk Mızraklı da, Kürt hekimlerin hastalarıyla anadilde ilişki kurabilmenin yanı sıra, iyi bir hekim olma mücadelesi vermeleri gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ise bölgenin daha önce sürgün yeri olarak görüldüğünü belirterek, "Kürdistan'ın doktorlar için sürgün yeri olarak görüldüğü zamanlardan bugünlere geldik. Çocuklarımızın halklarına, ülkelerine yakın olmaları ve başarıyla güçlü adımlar atmalarından dolayı gurur duyuyoruz" dedi. Kışanak, Mezopotamya Tıp Günleri, anadilde sağlık hizmetleri gibi çalışmalarıyla sağlık emekçilerinin demokratik özerkliğe en hazır grup olduğunu ve yerel yönetimler olarak destek vereceklerini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski belediye başkanı Osman Baydemir ise Mezopotamya topraklarının Lokman Hekim'i yetiştirdiğini belirterek, "Umarım sizler de onun yolunda ilerleyecek ve Kürt doktorlar olarak parmakla gösterileceksiniz. Ancak o zaman halkımızın üzerinden ve topraklarımızdan zulmü uzaklaştırmış oluruz" diye konuştu. Baydemir; Dr. Qasımlo, Dr. Necmettin Büyükkaya ve Dr. Şivan'ı anımsatarak anıları önünde saygıyla eğildiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından öğrencilere plaket ve sembolik diplomaları, törene katılan başkanlar, ve hocaları tarafından verildi. Sanatçı Mehmet Atlı'nın müzik dinletisiyle tören sona erdi. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dicle Üniversitesi Tabipler Odası Osman Baydemir Cengiz Günay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title