Haberler

Dü Radyoloji Bölümü, Aynı Günde 4 Kapalı Ameliyat Gerçekleştirdi

Düzce Üniversitesi (DÜ) girişimsel Radyoloji bölümünde, bir ilk gerçekleştirilerek aynı günde 4 hastanın beyne giden ve tıkanmak üzere olan damarlarına anjiografi yardımı ile stent yerleştirildi

DÜ'de halk arasında kapalı ameliyat veya kansız ameliyat olarak bilinen anjiografi yardımı ile aynı günde 4 hastanın beyne giden ve tıkanmak üzere olan damarlarına stent (metal kafes) yerleştirildi.

Gerçekleştirilen operasyonlar sonrası damarlarına stent yerleştirilen hastalar başarılı geçen ameliyat sonrası sağlıklarına kavuşurken, bir hastanın ise kol bölgesi ve beyne giden 2 damarına aynı seansta ayrı ayrı stentler yerleştirilerek damar tıkanıklıkları açıldı.

Radyodiagnostik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Ramazan Büyükkaya, hastaların ilk geldiğinde güçsüzlük, hafıza kaybı, dengesizlik, baygınlık ve görme şikayetlerinin mevcut olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Beyne giden damarların yüzde 80 veya 90 civarında tıkalı olmasından dolayı bu tip şikayetler olabiliyor. Bu darlıklara zamanında müdahale edilmezse hastalar felç olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyor. Biz bu ameliyatı 4 hastaya uyguladık ve başarılı sonuçlar elde ettik. Akabinde hastalarla sürekli iletişim halinde kalarak gidişatlarını takip ettik. Yapılan bu işlemler Düzce ve çevresindeki iller içerisinde bir ilk özelliğinde olup artık hastaların bu işlem için büyük illere gitmelerine gerek kalmayacak."

Büyükkaya ayrıca, yakın zamanda beyindeki damarların baloncuğu olarak bilinen ve patladığında kanamalara bağlı ölümlere neden olabilen anevrizmalarında anjiografik  (kapalı)  olarak  tedavisine  başlanacağını belirtti. - Düzce

Kaynak: AA / Yerel

Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title