Haberler

Dü Bayan Voleybol Takımı Ünilig'de Bölge Şampiyonu Oldu

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) bayan voleybol takımı, Adıyaman Üniversitesi ile yapılan Üniversiteler Spor Ligi (ÜNİLİG) müsabakasını 3-1 kazanarak bölge şampiyonu oldu.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) bayan voleybol takımı, Adıyaman Üniversitesi ile yapılan Üniversiteler Spor Ligi (ÜNİLİG) müsabakasını 3-1 kazanarak bölge şampiyonu oldu.

Takımının Türkiye 3. Ligi'ne yükselme başarısı gösterdikten sonra ÜNİLİG'de de bölge birincisi olarak çifte şampiyon kazandıklarını dile getiren DÜ Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Zafer İpekçi, Türkiye'nin en güçlü 8 üniversitesi arasına girmenin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

1-6 Mayıs tarihlerinde Samsun'da yapılacak olan final müsabakaları için hazırlıklara başlayacaklarını kaydeden İpekçi, "Zorlu rakipler arasında elimizden geleni takımca yapmaya çalışacağız. Sporun tanıtımda, barışta ve insanların kaynaşmasında önemli rolü bulunmaktadır. Dicle Üniversitesi, sporda 30 branşta faaliyet göstererek Diyarbakır'ın güzel yönlerinin tanıtımında önemli mesafeler almaktadır. Rektörlüğümüz de sportif faaliyetleri desteklemek amacıyla maddi kaynaklar oluşturma çabasındadır" dedi.

Bayan voleybol takımının göstermiş olduğu bu başarıdan dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Dicle Üniversitesi Spor Birliği Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün ise, takımın tüm oyuncularıyla gurur duyduğunu belirtti. Birçok branşta faaliyet yürüten öğrencilerin olduğunu kaydeden Eyigün, tüm sporculara ellerinden gelen her türlü maddi ve manevi desteği sunma gayretinde olduklarını ifade etti.

Gösterilen bu gayretlerin sonucunda bu tür başarıların kendilerini gururlandırdığını kaydeden Eyigün, "Yönetim olarak, sporcularımızı sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz. Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır'ın adını bu tür başarılı sportif ve bilimsel haberlerle gündeme getirmek en büyük şiarımızdır" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Dicle Üniversitesi Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title