Haberler

Dtso Meclis Başkanı Taşlı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Başkanı ve Gümüşova Islah OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ertan Taşlı, Gümüşova Islah OSB’nın Düzce’ye katkı sağlayacağını ve güzel bir kazanım olacağını vurguladı.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Başkanı ve Gümüşova Islah OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ertan Taşlı, Gümüşova Islah OSB'nın Düzce'ye katkı sağlayacağını ve güzel bir kazanım olacağını vurguladı.

Gümüşova Islah Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve DTSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Vali Ali Fidan'ın OSB için çok büyük çabası olduğunu söyledi, çalışmaların hızlı ilerlediğini belirterek "10 gün önce Gümüşova Islah OSB Bakanımız tarafından onaylandı. Yönetim kurulu seçildi. Sayın Valimizin çok büyük çabası var, Gümüşova OSB hızlı bir şekilde ilerliyor. Oradaki sanayiciler ve Gümüşova bölgesine de ciddi bir yatırım ve destek fırsatı sağlayacağını düşünüyoruz. Biz TSO olarak Müteşebbis heyetinde 4 arkadaşımızla birlikte görev yapıyoruz. Meclis üyesi Ümit Ülgen ve 2 kişi de oradaki mevcut sanayicilerimizden. Müteşebbis heyeti toplantılarını çok sık bir şekilde yaptı. Bunun nedeni, dediğim gibi sayın valimizin çok ciddi çabası var. Valimize hem Düzce sanayicileri adına hem TSO adına teşekkürü gerçekten bir borç biliyorum. Çünkü hızlı ilerleyen kurumlarla ilgili bir enerji ortaya çıkıyor, burayla ilgili ümitler oluşuyor" dedi.

DÜZCE'YE YAKIŞAN BİR OSB OLACAK

Önümüzdeki süreçte OSB'deki arsaların firmalara devredileceğini ifade eden Taşlı, Gümüşova Islah OSB'nin Düzce'ye yakışan bir OSB olacağını işaret ederek "Otobanın sağında ve solunda sanayileşmenin olduğu bir bölgede OSB'nin şekilleniyor olması Düzce'ye yaklaşımda bulunulmasını sağlıyor. Yapılaşmanın yani ıslah sürecinin tamamlanmasından sonra ben Gümüşova Islah OSB'de çok güzel şeyler olacağını ümit ediyorum. Sayın Valimiz başkanlığında yönetim kurulu olarak da seçici olarak, yeni sanayicilerin seçiminde de Düzce'ye katma değer sağlayacak firmaların olması adına da bir prensip kararı da yavaş yavaş oluşuyor. Bundan sonraki süreçte oradaki alanların OSB'ye devri ile alakalı bir çalışma başlatılıyor. OSB'nin planı çıkartılacak. Bugünkü noktaya hızlı bir şekilde geldi. İnşallah bundan sonraki süreçte de arazilerin OSB'ye devrinden sonra da oradaki sanayicilerimizin de menfaatine olacak. Yeni firmaların katılımı ile güzel bir OSB'nin ortaya çıkacağını ümit ediyorum. Gerçekten Düzce'ye yakışan bir OSB olmasını görmekte Düzce adına iyi bir kazanım olacak. Sadece Gümüşova'da değil Çilimli'de de bir OSB'miz var. Akçakoca OSB'nin de şekillenmesi ortada. Çalışmaları yakından takip ediyoruz. Düzce'nin sanayisi ve ticareti için önümüzdeki günlerin daha güzel olacağı görüntüsü var" şeklinde konuştu.

DÜZCE TERCİH NOKTASI

Taşlı, OSB'de yer alacak firmaların seçiciliği konusunda ise, Düzce'ye katma değer sağlayacak yüksek maliyetli firmalar gelmesi görüşünde olduklarını söyledi.

Taşlı sözlerine şöyle devam etti; "Buradaki sektörel yapılaşmada 19 farklı sektördeki firma orada zaten faaliyet halinde. Hangi sektörlerle ilgili gelişme olacağını söylemek şu anda doğru değil. Düzce artık tercih edilen bir il. Ticari anlamda da organizasyonların orta noktasında olduğu için yerlerin çok kıymetli olduğunu ifade etmişti sayın Valimiz. Biz de buna destek veriyoruz. Yapılacak yatırımlarda biraz daha Düzce'ye katma değer katacak firmalar ve Türkiye'de isim yapmış firmalar olmasını tercih ediyoruz. Yüksek maliyetli firmalar kolay kolay kaçmaz. Böyle değerlendirmek lazım. Bunlar önümüzdeki dönemlerde yapılacak müteşebbis toplantılarında değerlendirilecektir. TSO meclisi de buradaki yatırımların Düzce'ye katkı sağlayacak firmalar olmasını istiyor." - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası Ertan Taşlı Gümüşova Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title