Haberler

DTSO İstanbul'da TGSD İle Tekstil İçin Buluştu

Güncelleme:

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği tarafından İstanbul'da tekstil sektörüne yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, tekstil grubu meclis üyesi Mehmet Salim Akmermer ve Piran Tekstil Firma Sahibi Yılmaz Karahanoğlu katıldı

TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin, Başkan Yardımcısı Şeref Fayat ve Halka İlişkiler Sorumlusu Zeynep Ünal'ın katıldığı toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar tarafından; teşvik avantajları, ham madde, genç nüfus, stratejik konum gibi ana başlıklar ile valilik, belediye ve tüm kurumların yatırımlara karşı duyarlı olmaları gibi konuları içeren aynı zamanda Diyarbakır ilinin tekstil yatırım avantajları hakkında bilgi veren bir sunum yapıldı. Toplantıda Ulusal firmalar ile yerel firmaların işbirliği yapmaları konusunda fikir birliğine varıldı.

Toplantıda alınan karar doğrultusunda Eylül ayı içersinde marka temsilcileri, ulusal tekstil üreticileri, TGSD yönetim kurulu ve üyeleri ile kentimizde yatırım fırsatlarını değerlendirmek ve yerel üreticiler ile işbirlikleri yapmak üzere Diyarbakır'a iş gezisi yapılacak, tekstil fabrikaları gezilecek ve tekstilciler ile birebir görüşmeler yapılmak üzere dar masa görüşmeleri gerçekleştirilecek.
Toplantıda konuşan TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin bölgenin yatırım avantajlarının farkında olduklarını ve Diyarbakır ile işbirliği yapmak istediklerini belirterek lojistik maliyetlerine de çözüm bulunursa özellikle Avrupa'ya ihracat için çok önemli avantaj elde edeceklerini belirtti.

"AMED TEKSTİL ÜSSÜ OLACAK"

Toplantı sonrası açıklama yapan Sayar, konuşmasında "Kendi gerçeklerimizden yola çıkarak; çalışabilecek nüfus oranımızın yüksek olması, ham maddenin ilimizde yetişmesi ve teşvik avantajlarından dolayı, tekstil sektörünün, hem işe katılım hem de istihdama büyük oranda katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi. Tekstil sektörünün iktisadi kalkınma açısından aşama katedecek bir sektör olduğunu belirten Sayar; "Bize benzer birçok ülke ve bölge, ilerleme için tekstil üretim sürecini yaşayarak, istihdam ve kalkınma ile, sanayi ve katma değeri yüksek ürünlere geçiş yapıyor. Amacımız bu süreçleri hızlı ve bütünsel kalkınma modeli ile ilerletmek ve tekstil sektörü ile orta vadede binlerce insanımızın çalışacağı bir istihdam yaratmaktır" dedi.

"Kalite ve disiplinli çalışmadan ödün vermemeliyiz"


Sayar konuşmasında; "Üreticiler olarak bizlere de önemli görevler düşüyor, ürettiğimiz ürünleri uzun vadeli düşünerek kaliteden taviz verilmemeliyiz, Amed ilinin üretimde kalite ile anılması, ekonomik büyümede işimizi kolaylaştıracaktır" dedi.

Sektörün hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve Ticaret ve Sanayi Odası'nın çalışmaları ile önemli bir aşamaya gelen tekstil sektörünün hedeflerine ulaşmasıyla kent ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Sayar, DTSO olarak, kentte önemli ölçüde istihdam yaratacak tekstil sektörü için yurtiçi ve yurt dışı çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.


Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Ahmet Sayar Diyarbakır İstanbul Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title