Haberler

DTSO AB Bilgi Merkezi'nden 'AB Bilgilendirme Seminerleri'

Güncelleme:

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi işbirliğinde lise öğrencilerine "AB Bilgilendirme Seminerleri" gerçekleştirildi.

Bilgilendirme seminerleri ilk etapta "Özel Fehmi Aksoy Okulları" ve "Özel Ortadoğu Okulları" işbirliğinde gerçekleştirilerek öğrencilere Avrupa Birliği hakkında temel bilgiler aktarıldı. Özel Fehmi Aksoy Okulları konferans salonunda gerçekleşen Seminerin açılışında konuşan Okul Müdürü Selahattin Karaaslan, "toplumumuzda Avrupa Birliği konusu hala tam olarak anlaşılmış değil, öğrencilerimize ilk elden doğru bilgilerin aktarılmasıyla çocuklarımız ve gençlerimiz AB hakkında daha sağlam ve doğru bilgilerle donanmış olacaklar", dedi.

Özel Ortadoğu Okulları konferans salonunda gerçekleşen Seminerde ise açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Lokman Yetiz, "Avrupa Birliği felsefesinin gelecek nesiller için ne kadar önemli olduğunu, bunun en canlı örneğinin de coğrafyamızda yaşanan son gelişmeler olduğunu söyleyerek, öğrencilerimizi modern ve gelişmiş toplumların sahip olduğu değerlere sahip kuşaklar olarak yetiştirmemiz gerekir, aksi halde Ortadoğu bataklığında yok olup gideriz", diyerek konunun önemine işaret etti.

Daha sonra söz alan, Mardin Artuklu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan SAMUR, Avrupa Birliği`nin geçmişte hangi ihtiyaçlardan doğduğunu, özellikle 1.ci ve 2.ci Dünya Savaşları sonrası Avrupa kıtasında kalıcı barışın sağlanması için bir birleriyle uzun yıllar savaşan ülkelerin bir araya gelerek barıştan başka bir alternatiflerinin olmadığını kabullenerek başlangıçta 6 Avrupa Ülkesiyle başlayan Avrupa Birliği`nin bugün 28 Ülkeli Dünyanın en önemli bir barış, huzur ve istikrar Birliği haline gelerek, aynı zamanda Dünyanın en önemli ekonomik ve siyasi aktörü haline gelmiştir, dedi.

Bu etkinlik, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından "Türkiye`de AB Bilgi Merkezleri Ağı`nın Desteklenmesi Projesi" kapsamında organize edilmektedir.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Avrupa Birliği Diyarbakır Türkiye Eğitim Yerel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title