Haberler

DTP'li Belediye Başkanı Çatışmada Öldürülen PKK'lı Oğlunun Cenazesini Aldı

Mardin'in Dargeçit İlçesinin DTP'li Belediye Başkanı Süleyman Anık, Girdiği Çatışmada Ölü Olarak Ele Geçirilen PKK'lı Oğlunun Cenazesini Malatya'ya Gelerek Teslim Aldı. DTP'li Başkan, Oğlunun 13 Yıldan Beri PKK İçinde Bulunduğunu Söyledi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinin DTP'li Belediye Başkanı Süleyman Anık, girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen PKK'lı oğlunun cenazesini Malatya'ya gelerek teslim aldı. DTP'li Başkan, oğlunun 13 yıldan beri PKK içinde bulunduğunu söyledi.

Mardin'in Derik ilçesinde güvenlik güçlerinin bir eve düzenlediği operasyonda ölü olarak ele geçirilen ve DTP'li Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Anık'ın oğlu olan Haysem Anık'ın cenazesi yapılan otopsiden sonra ailesine teslim edildi.

Beraberindeki DTP Mardin İl Başkanı Ferhan Türk, DTP Malatya İl Başkanı Nuray Kılıç, DTP Dargeçit İlçe Başkanı Yusuf Aslan ve bazı DTP'lilerle birlikte Devlet Hastanesi morguna gelerek cenazeyi teslim alan DTP'li Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Anık, "Biz de her vatandaş gibi bu acıyı çekiyoruz. Cenazemizi almaya geldik. Oğlum 13 yıldır yurtdışında PKK'ya katılmıştı. Aradan 13 yıl geçti. Dün bir bilgi aldık. Gündüz Derik'te bir çatışmaya girmiş. Daha doğrusu, çatışma değildir, ihbar edilmiş. Yani onun

yakını, onun arkadaşları onu oraya çekmişler. Daha doğrusu ona ihanet etmişler. Dava arkadaşları değil, Derik'in içindeki kişiler. Kimlerdir onu bilemiyoruz, öyle duyduk" dedi.

Oğlu ile en son 2000-2001'de görüştüğünü ileri süren DTP'li Başkan Anık, Kuzey Irak'a giderek 2'kez oğluyla görüştüğünü doğrulayarak, "Doğrudur. 2000 yılında da gittim, 2001 yılında da gittim. Her vatandaş gibi onu almaya, onu ikna etmeye gittim. Fakat kabul etmedi" ifadelerini kaydetti.

Yapılan işlemlerden sonra DTP'li Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Anık'ın terör örgütü PKK teröristi Haysem Anık'ın cenazesi bir minibüse bindirilerek Mardin'in Dargeçit ilçesine götürüldü.

Cenazenin teslimi sırasında polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Cenazenin teslimi sırasında slogan atılmadı.

(BK-ST-MEF-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title