Haberler

Dto Meclis Toplantısı Yapıldı

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, ülkelerin güçlü dolar karşısında rekabet güçlerini korumak, sermaye akımlarından olumsuz etkilenmemek için kur ve faiz politikalarında önemli değişikliklere gittiklerini söyledi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, ülkelerin güçlü dolar karşısında rekabet güçlerini korumak, sermaye akımlarından olumsuz etkilenmemek için kur ve faiz politikalarında önemli değişikliklere gittiklerini söyledi.

Özer, Denizli Ticaret Odası (DTO) şubat ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, küresel finans piyasalarında olumlu yönde gelişmeler yaşandığını belirtti.

ABD ekonomisinin gelişmesini sürdürdüğünü ifade eden Özer, şöyle konuştu:

"Doların diğer önemli para birimleri karşısında ciddi anlamda değer kazanması ülkelerin rekabet güçlerini etkiliyor. Ülkeler güçlü dolar karşısında rekabet güçlerini korumak, sermaye akımlarından olumsuz etkilenmemek için kur ve faiz politikalarında önemli değişikliklere gidiyor. İsviçre Merkez Bankası, İsveç Merkez Bankası ve Danimarka Merkez Bankaları, kur ve faiz politikalarını önemli ölçüde değiştirdi. İngiltere ekonomisi normalleşmede başarılı oldu. Yen ve avronun dolar karşısında önemli ölçüde değer kaybetmesinin sonuçları önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak."

Küresel piyasalardaki konjonktürün de etkisiyle Türkiye'de 2014 yılı cari açığının 45,6 milyar dolar olarak gerçekleşmesinin ekonomik anlamda olumlu gelişme olarak değerlendirilebileceğine işaret eden Özer, bununla birlikte AB ülkelerindeki ekonomik iyileşmenin yeteri kadar yüksek olmamasının ihracat artışını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Özer, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre Denizli ihracatının, 2015 Ocak ayı sonunda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,09 oranında gerilediğini dikkati çekti.

Avronun dolar karşısında yüzde 20 civarında değer kaybetmesinin buna etkisinin olabileceğini belirten Özer, "Girdi fiyatlarının dolar cinsinden olması önümüzdeki aylarda da firmalarımızın zorlanmasına neden olacaktır fakat olumsuz gidişin yılın üçüncü çeyreğine kadar uzamaması için tedbir alınması zorunludur" dedi.

-KOSGEB destekleri anlatıldı

Toplantıda Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli İl Müdürü Selim Erkoç da meclis üyelerine KOSGEB destekleri hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title