Haberler

Denizli Ticaret Odası'dan "Karekodlu Çek" Uygulaması Semineri

Güncelleme:

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye Bankalar Birliği ve Kredi Kayıt Bürosu ortaklaşa "Karekodlu Çek"i anlattı. Uygulama çek sahtekarlığını engelleyecek.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye Bankalar Birliği ve Kredi Kayıt Bürosu ile ortaklaşa "Karekodlu Çek" uygulamasının anlatılacağı eğitim semineri düzenlediklerini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) işbirliğinde hayata geçirilen "Karekodlu Çek" uygulaması, Çek Kanunundaki değişiklikleri de içeren 6728 sayılı "Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun" kapsamında 1 Ocak 2017 itibariyle zorunlu hale getirildi. Uygulama gereği bu tarihten itibaren bankalarca çek hesabı sahiplerine karekodsuz çek yaprağı verilmemeye başlandı.

Amaç sahtekarlıkla mücadele

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, düzenlemenin çek sahtekarlığıyla mücadele için yürürlüğe konulduğunu belirterek, "Karekod sistemi ile lehdarın tüm ödeme geçmişinin ortaya çıkması sağlanacaktır. Bu yolla piyasada çeke duyulan güvenin arttırılması ve karşılıksız çekin engellenmesi amaçlanmakta olup, dolayısıyla karekodlu çek uygulaması ile iç piyasaya şeffaflık getirilirken karşılıksız çek sayısının azaltılması ve çek sahtekarlıklarının önüne geçilmesi de hedeflenmektedir" dedi.

Bilgilendirme seminerine davet

Çek sahtekarlığıyla mücadelede ekonominin bütün dinamiklerinin konu hakkında bilgilenmesinin ve işbirliğinin büyük önem taşıdığını vurgulayan DTO Başkanı Erdoğan, "Bu çerçevede Denizli Ticaret Odası olarak hem Çek Kanunu'ndaki son değişikliklerin hem de karekodlu çek uygulamasının irdeleneceği 'Çek Kanunundaki Son Değişiklikler ve Karekodlu Çek Uygulaması' bir bilgilendirme toplantısı düzenledik. Seminer 24 Şubat Cuma günü saat 14.00 -17.00 saatleri arasında odamız konferans salonunda gerçekleştirilecek. DTO olarak her yenilik hakkında olduğu gibi karekodlu çek konusunda da üyelerimizin bilgilendirilmesi adına düzenlediğimiz seminere iş dünyasının ve finans sektörünün temsilcilerini davet ediyorum. DTO, benzer çalışmalarla çek sahtekarlığıyla mücadeleye destek olmayı sürdürecektir" dedi.

Bilgilendirme seminerinin açış konuşmasını DTO Başkanı Uğur Erdoğan, yapacak. Seminerde Bankalar Birliği Genel Sekreteri Dr. Ekrem Keskin ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) Genel Müdürü Kasım Akdeniz katılımcıları bankacılık sektöründeki gelişmeler ve karekodlu çek uygulaması hakkında bilgilendirecek, soruları yanıtlayacak. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Bankalar Birliği Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title