Haberler

DTK'nın Yeni Eşbaşkanları Hatip Dicle ile Selma Irmak Oldu

Güncelleme:

Diyarbakır'da iki gündür devam eden Demokratik Toplum Kongresi'nin 7. Olağan Kongresi sona ererken, yeni eşbaşkanlar belli oldu.

Diyarbakır'da iki gündür devam eden Demokratik Toplum Kongresi'nin 7. Olağan Kongresi sona erdi. Kongrede tek listede aday gösterilen Hatip Dicle ile Selma Irmak, DTK'nın yeni eşbaşkanları seçildi.

YENİ EŞBAŞKANLAR BELLİ OLDU

İki gündür devam eden kongrede DEP eski Milletvekili Hatip Dicle ile Halkların Demokratik Partisi HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak yeni eşbaşkan olarak seçildi. Dicle ile Irmak, KCK ana davasında uzun sürece cevaevinde kalarak, geçtiğimiz aylarda tahliye edilmişti.

Dicle ve Irmak, eşbaşkan olarak seçilmelerinin ardından, kongrede Kürtçe birer konuşma yaparak, DTK delegelerine teşekkürlerini illeti.

Konuşmaların ardından DTK 7. Olağan Kongresi'nin sonuç bildirgesi açıklandı. Sonuç bildirgesini okuyan DTK Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Kongremiz yerel, ulusal ve uluslararası hiçbir gücün karşında duramadığı çeteci güçlere karşı halkların savunmasını ağır bedeller ödeyerek gerçekleştiren YPG ve HPG güçlerinin uluslararası mekanizmalar tarafından halk savunma gücü olarak tanınmasını ve PKK'nın terör örgütleri listesinden çıkartılmasını bir zorunluluk olarak görmektedir. Diyalog sürecinde gelinen aşamayı gündemine alıp değerlendiren kongremiz, AKP hükümetinin çözüme dair tatmin edici bir adım atmadığını vurgulamıştır. Kürt halk önderi ve özgürlük hareketi çok zor şartlar altında diyalog sürecinin kopmaması için yoğun çaba sarf etmiştir. Bu çabaların sonuç alıcı bir müzakere ve kalıcı bir barış sürecine dönüşmesi için öncelikli olarak Abdullah Öcalan'ın özgürce hareket edeceği koşulların sağlanması, diyalog sürecinden müzakere sürecine geçişte katkı sunacak kesimlerin dahil edilmesi, hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılması, TMK'nın kaldırılması, seçim yasasının demokratikleştirilmesi ve bunlarla birlikte anadil hakkının ve demokratik özerkliğin esas alınacağı yeni bir anayasanın yapılması acil bir ihtiyaç olarak öne çıkmaktadır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Selma Irmak Hatip Dicle Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS...
500

Yorumlar (8)

yazık:

bebe ğim siz teröristsiniz bu değişmez

4
7
yanıtYanıtla
pkk maduru kürt:

teröristler demokrat olmus:)))

1
5
yanıtYanıtla
kürdün sesi:

kürtlerin bas belasi bunlar, bizim temsilcimiz ermeniler degildir, müslüman olmalidir

1
4
yanıtYanıtla
salim:

seytan nursuzlarin yoldasidir, demokratik teröristler. . .

1
4
yanıtYanıtla
haluk:

bebek öldür demokratik ol, cözüm süreci teröristleri demokratikte yapti

1
3
yanıtYanıtla
kral:

İNAN HATİP DİCLE LAF ATAN HER KİMSE ERMENİ BİLMEM KAFİR ARTIK KÜRT HALKI BU SAÇMA SAPAN YURMLARI YEMZ KOÇUM HAREKETİMİZİN ÜZERDİN İSLAM ADINA LAF ATIYORSUNUZDA İNAN SİZ SAHTE İSLAMSINIZ

1
1
yanıtYanıtla
Nerede çözüm:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu YazınÇözüm süreci diye pkk yı güçlendiriyorlar. Halk artık hükümete inanmıyor. Pkk felsefi yapılanmasını tamamladı neredeyse vatanı bu kadar mı sevmiyorsunuz. Teröriste yardım edeceğinize gidin çaldığınız paraları harcayın vicdansızlar.

0
0
yanıtYanıtla
FENASİ:

BAKIYORUM DA TÜRKLER ŞİMDİ KÜRT KILIĞINA GİRİP GÜYA KENDİLERİNİ KÜRTMÜŞ GİBİ GÖSTERİP BURDA YORUM YAPIYOR NE KOMİK VE ACİZ BİR DURUM BİR TÜRK OLARAK KÜRT KARDEŞLERİMİN SİYASET YAPMASI HAKKIDIR SONUÇTA HALK TARAFINDAN SEÇİLDİLER SAYGI DUYULMASI LAZIM

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title