Haberler

Dtk'nın 7. Olağan Genel Kongresi

DBP Eş Başkanı Yüksek: (Çözüm süreci) "Yüzbinleri ve milyonları bu sürece dahil ederek, sürecin derinleşmesini, müzakerelerin geliştirilmesini ve kalıcı çözümü sağlayabiliriz"

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran, çözüm sürecine ilişkin "Yüzbinleri ve milyonları bu sürece dahil ederek, sürecin derinleşmesini, müzakerelerin geliştirilmesiyle kalıcı çözümü sağlayabiliriz" dedi.

Kayapınar Spor Kompleksi Salonu'nda DTK'nın 7. Olağan Genel Kongresi'nde konuşan Yüksek, çözüm sürecinin derinleşmesi ve kalıcı hale gelebilmesi için mücadeleyi yükselterek kitleleri sürece dahil etmekle mümkün olabileceğini söyledi. Sürecin halk ile bütünleştirlimesi gerektiğini vurgu yapan Yüksek, "Yüzbinleri ve milyonları bu sürece dahil ederek, sürecin derinleşmesini, müzakerelerin geliştirilmesi ve kalıcı çözümü sağlayabiliriz. Bununla ilgili bütün talepler ve ilkeler ortadadır" diye konuştu.

Irak'taki çatışmalar

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'nin Irak'taki saldırılarına değinen Yüksek, yezidilere yönülek katliamları kınadı. Saldırılan nedeniyle evlerini terkeden Yezidilere evlerinin kapılarının açık olduğunu kaydeden Yüksek, "Yezidi kardeşlerimiz saldırılar nedeniyle yurdunu terk etmemelidir. Yüzyıllardır yaşattıkları değer ve kültürlerine toplumsal varlıklarına, suyuna, dağına ve taşına sahip çıkmalıdır. Yurdunu terk etmeden mücadelelerini sürdürmeliler. Ancak IŞİD vahşeti karşısında zorunlu olarak göç etmek durumunda kalan kardeşlerimiz Şengal'de güvenli bölgeler oluşuncaya kadar evimiz ve sofralarımız açık olacaktır." dedi.

Kongrede yer alan sivil toplum kuruluşu ile yurt dışından gelen temsilciler de Kürtçe konuşma yaptı.

Kongreye DBP Eş Başkanı Emine Ayna, DTK Eş Başkanı ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak ile HDP milletvekilleri katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Kayapınar Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title